FOTO: Lizuma pagastā nozāģēts koks, kurā ar auto ietriecās un dzīvību zaudēja jauniešiZiņas
Foto un virsraksts: JAUNS.LV

FOTO: Lizuma pagastā nozāģēts koks, kurā ar auto ietriecās un dzīvību zaudēja jaunieši

Vairāk foto skaties šeit

Traģiskā avārija Lizuma pagastā

Pagājis aptuveni mēnesis kopš vienas no pēdējo gadu traģiskākajām avārijām, kas notika Gulbenes novada Lizuma pagastā. 2023. gada septembra vidū, vēlā nakts stundā, pieci jaunieši devās izbraucienā ar automašīnu, bet viņu ceļojums beidzās ar šausminošu negadījumu.

Notikuma detaļas

Jaunieši neapdomīgi ietriecās kokā, un šī avārija iznīcināja četru dzīvību. Tikai viena pusaudze izdzīvoja, piedzīvojot smagas pārdzīvojumu sekas, kas noteikti atstās rētas ne tikai viņas dzīvē, bet arī visā kopienā.

Reakcija un atmiņas

Šis traģiskais incidents ir satricinājis vietējo sabiedrību un radījis daudz jautājumu par drošību uz ceļiem. Lizuma pagasts ir daudz mazāks, tādēļ šādas traģēdijas ietekmē visus. Vietējie iedzīvotāji piemin jauniešus ar lielu sirsnību un atceras viņus kā dzīvotspējīgus, sapņainus jauniešus.

Ceļu drošības jautājumi

Avārijas izmeklēšana turpinās, un tiek apspriesta nepieciešamība uzlabot ceļu drošību, īpaši jauniešu vidū. Šis gadījums kalpo kā atgādinājums par uzmanību un piesardzību, veicot braucienus, it īpaši naktī un ar jaunajiem autovadītājiem.

Sekas un atbalsts traģēdijā cietušajiem

Šīs traģēdijas skartie ir devušies uz atbalsta grupām un palīdzības centriem, lai tiktu galā ar zaudējuma sāpēm un pārdzīvojumiem. Vietējās organizācijas un sabiedrība kopumā ir apvienojušās, lai sniegtu atbalstu cietušajiem, viņu ģimenēm un visiem, kuru dzīvēs šī avārija ir atstājusi rētas. Šis notikums ierakstījies vēsturē kā skumjš brīdinājums par transportlīdzekļu drošību un neaizvietojamību mūsu sabiedrībā.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz JAUNS.LV portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas