• 2024. gada 14. septembris 18:44
  • NRA
  • 7

FOTO: Uz AB dambja paveras ļoti skumjš skats

Vairāk foto skaties šeit

Tristis skats uz AB dambja

Rīgas pilsētvides ainava ir piedzīvojusi kārtējo uzbrukumu - uz AB dambja, kas ir iecienīta pastaigu vieta gan rīdziniekiem, gan viesiem, parādījies skumjš skats. Tēlniecības kvadriennāle Rīga ziņo, ka kāds pilsētvides objekts kļuvis par vandāļu upuri, atstājot aiz sevis tik nevēlamas sekas, kas sarūgtinājušas ne tikai mākslinieku kopienu, bet arī pilsētas iedzīvotājus.

Vandāļu nežēlība

Šis incidents, diemžēl, nav pirmais līdzīgais gadījums Rīgā. Pilsētvides mākslas objekti pēdējos gados ir kļuvuši par mērķi vandāļu uzbrukumiem. Tēlniecības kvadriennāle norāda, ka šādas rīcības ne tikai samazina pilsētas estētisko kvalitāti, bet arī ietekmē mākslinieku darbu un ieguldījumu sabiedrībā. Šoreiz objekts tika sabojāts ar grafiti un citiem bojājumiem, kas ne tikai pārkāpj likumu, bet arī iznīcina māksliniecisko vērtību.

Iedzīvotāju reakcija

Pilsētas iedzīvotāji ir visai sarūgtināti par šo situāciju. Sociālo tīklu platformās parādās postojumi, kuros izteikta sašutums par vandāļu rīcību un aicinājumi pievērst uzmanību pilsētvides objektiem. Iedzīvotāji aicina atjaunot un aizsargāt esošos mākslas darbus, jo tie ir svarīga Rīgas kultūras un identitātes sastāvdaļa.

Reakcija no mākslinieku puses

Mākslinieki ir aicinājuši visus ieinteresētos iesaistīties un veidot izpratni par pilsētvides mākslas nozīmi. Tēlniecības kvadriennāles pārstāvji plāno organizēt pasākumus, lai veicinātu diskusijas par mākslas un kultūras aizsardzību. Viņi cer, ka šī situācija mudinās iedzīvotājus ne tikai sagaidīt, bet arī aktīvi piedalīties pilsētvides objektu saglabāšanā un uzlabošanā.

Nākotnes perspektīvas

Pilsētvides mākslas aizsardzība ir ne tikai mākslinieku, bet arī katra rīdzinieka uzdevums. Lai novērstu līdzīgus incidentus nākotnē, nepieciešama aktīva sabiedrības iesaiste un sadarbība ar pašvaldību. Ir jāsakārto ne tikai pilsētvides objekti, bet arī sabiedrības izpratne par to vērtību. Pilsēta ir mūsu mājas, un ikviens ir atbildīgs par tās estētiku un kultūras bagātību.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz NRA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas