Gājputnu rudens migrācija atkal rada draudus mājputniem – PVD aicina būt piesardzīgiemZiņas
Foto un virsraksts: JAUNS.LV

Gājputnu rudens migrācija atkal rada draudus mājputniem – PVD aicina būt piesardzīgiem

Gājputnu migrācija un tās sekas

Rudens ir laiks, kad gājputni dodas uz siltākām zemēm, taču kopā ar šo dabas parādību pieaug risks, ka putnu gripas vīrusus varētu izplatīt savvaļas putni. Šī iemesla dēļ Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) aicina mājputnu turētājus pievērst īpašu uzmanību bio drošībai.

PVD aicina uz piesardzību

PVD izsaka modrību un aicina visus mājputnu turētājus stingri ievērot biodrošības pasākumus, lai novērstu iespēju, ka mājputni inficējas ar augsti patogēno putnu gripu. Šie pasākumi var ietvert putnu novietošanu slēgtās telpās, tīrīšanu un dezinfekciju, kā arī novērošanas sistēmu izveidi.

Aicina ziņot par mirušiem putniem

Iedzīvotājiem, kas pamanījuši mirušus savvaļas putnus, tiek lūgts nekavējoties ziņot PVD. Šāda informācija ir ļoti svarīga, lai novērtētu putnu gripas izplatību un pieņemtu atbilstošus lēmumus, lai aizsargātu gan mājputnus, gan cilvēku veselību.

Noslēgums

Ņemot vērā šos draudus, būtiska ir sabiedrības sadarbība un aktīva rīcība. Ievērojot PVD ieteikumus, mēs varam kopīgi strādāt pie drošākas un veselīgākas vides gan mājputniem, gan visai sabiedrībai.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz JAUNS.LV portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas