Ģenerāļi Bens Hodžess un Filips Brīdlavs netic, ka iebrukuma gadījumā Latvija noturēsies desmit dienasKomentāri
Foto un virsraksts: NRA
  • vakar 05:30
  • NRA
  • 5

Ģenerāļi Bens Hodžess un Filips Brīdlavs netic, ka iebrukuma gadījumā Latvija noturēsies desmit dienas

Ģenerāļu secinājumi par Latvijas aizsardzības spējām

Latvijas aizsardzības ministrs Andris Sprūds nedēļas nogalē Rīgā notikušajā starptautiskajā konferencē izteica bažas par valsts spēju izturēt militāru iebrukumu. Vairāki eksperti, tostarp bijušais ASV Eiropas komandieris ģenerālis Bens Hodžess un bijušais Lielbritānijas armijas komandieris ģenerālis Filips Brīdlavs, pauda skepticismu par Latvijas aizsardzības stratēģiju, apgalvojot, ka valstij grūti būtu izturēt desmit dienas intensīvā konfliktā.

Īpašs uzsvars uz NATO sadarbību

Sprūds savā uzrunā akcentēja, ka kopā ar NATO partneriem Latvija ir spējīga pretoties agresijai, tomēr uzsvēra, ka "ir jādara vairāk!" Viņš aicināja valstis veikt papildu pasākumus aizsardzības spēju uzlabošanai, lai stiprinātu ne tikai Latvijas, bet visas reģiona drošību.

NATO kā drošības garantija

Hodžess un Brīdlavs norādīja uz apmācību un resursu trūkumu, kas varētu apdraudēt Latvijas aizsardzības spējas. Viņi uzsvēra, ka efektīva NATO sadarbība ir būtiska, taču uzskatīja, ka valsts vajadzētu intensīvāk investēt savos aizsardzības spēkos, lai samazinātu atkarību no sabiedrotajiem.

Sabiedrības atbalsta nozīme

Eksperti uzsvēra, ka Latvijas iedzīvotājiem ir jābūt informētiem un aktīviem, atbalstot savas valsts aizsardzību. Domājams, ja sabiedrība būs vienota un mobilizēta, tas nostiprinās valsts pozīcijas potenciālā krīzes situācijā.

Secinājumi par nākotni

Atjaunotā uzmanība uz Latvijas aizsardzības spējām var kalpot kā aicinājums valsts līdera un militāro vadību meklēt jaunas pieejas, kā uzlabot militāro sagatavotību un sadarbību ar NATO valstīm. Lai gan saskaņā ar Hodžesu un Brīdlavu Latvija varētu sastapties ar nopietnām grūtībām, tikai laiks rādīs, vai šīs brīdinājuma zīmes tiks ņemtas vērā.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz NRA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas