Ideja brīvdienai. Dobelē šodien tradicionālie ābolu svētkiLatvijā
Foto un virsraksts: NRA
  • vakar 10:45
  • NRA
  • 4

Ideja brīvdienai. Dobelē šodien tradicionālie ābolu svētki

Ievads svētkiem

Šodien, 21. oktobrī, Dobelē notiek tradicionālie Ābolu svētki, kas ik gadu piesaista daudz apmeklētāju un dalībnieku. Svētku norises vieta ir Dārzkopības institūta Pētera Upīša Ceriņu dārzs, kur no plkst. 11 līdz 15 notiks visdažādākās aktivitātes.

Pasākuma programma

Svētku laikā apmeklētāji varēs iepazīties ar mājražotāju, stādaudzētāju, augļkopju, konditoru un citu tirgotāju piedāvājumiem. Šī ir lieliska iespēja gan iegādāties vietējos labumus, gan uzzināt jaunas receptes un padomus par ābolu audzēšanu un izmantošanu.

Kultūras un izglītojošie pasākumi

Ābolu svētki ne vien priecēs ar garšīgiem produktiem, bet arī piedāvās kultūras un izglītojošas aktivitātes. Apmeklētājiem būs iespēja piedalīties stādu izstādēs un demonstrācijās, kā arī baudīt mūziku un citus mākslinieciskus priekšnesumus.

Apmeklētāju gaidās

"Šie svētki ir lieliska iespēja atbalstīt vietējos ražotājus un baudīt aug­liem bagātu kultūru," norāda Dobeles novada Kultūras pārvalde. Ikviens ir aicināts apmeklēt šo pasākumu un pielaikot ābolu pasauli savā ikdienā.

Noslēgums

Ābolu svētki Dobelē ir ne tikai gastronomiska, bet arī sociāla un kultūras notikums, kas veicina vietējās kopienas saliedētību. Jācer, ka šodien viss notiks veiksmīgi un apmeklētāji aizies mājās ar jauniem iespaidiem un bagātīgu grozu!

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz NRA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas