Īstajai filmai pa pēdām. Riga IFF skatītājas videodienasgrāmata
Kultūra
Foto un virsraksts: LSM
  • vakar 11:45
  • LSM
  • 6

Īstajai filmai pa pēdām. Riga IFF skatītājas videodienasgrāmata

Video skaties šeit

Rīgas Starptautiskā kino festivāla gaidas

Riga IFF, kas šogad norisinās jau piekto gadu, ir kļuvis par kultūras notikumu, kurā tūkstošiem kino mīļotāju pulcējas, lai izbaudītu jaunākās filmas no visas pasaules. Tomēr, kā apliecina daudzu festivāla apmeklētāju pieredze, festivāla īsto garšu ir grūti noķert, ja neatrodas kinoteātros.

Noskaņa kinoteātrī

Mans mēģinājums svinēt Rīgas Starptautisko kino festivālu no mājām, sēžot dīvānā, lielākoties ir bijis neveiksmīgs. Šāda formāta skatīšanās nav spējusi radīt to īpašo sajūtu, kas rodas sēžot kinoteātrī. Tumsā, noklausoties kino pavadījumu un daloties emocijās ar citiem skatītājiem, šis process iegūst pavisam jaunu dimensiju.

Pārdomas par filmu izvēli

Pašlaik esmu vienatnē citu cilvēku vidū, meklējot to vienu filmu, kas atstās spēcīgu iespaidu un paliks atmiņā ilgi pēc festivāla beigām. Šis gads piedāvā plašu filmu klāstu, tomēr atrodot „īstās” filmas brīdi ir grūti, jo ir jāizsijā daudz nevajājošu darbu, lai nonāktu pie patiesi paliekošām un iedvesmojošām kino stāstiem.

Interneta traucēkļi un fiziskā klātbūtne

Manas kinolekšanas pieredzes mājās varētu definēt kā cīņu ar traucējošiem faktoriem – sākot no viļņošanas līdz telefona zvaniem un sociālo tīklu paziņojumiem. Salīdzinot to ar pieredzi kinoteātrī, kur visa uzmanība ir koncentrēta uz ekrānu un stāsta attīstību, ir skaidrs, ka interneta trūkums ir patīkamāks.

Secinājumi un gaidas

Tādējādi šogad, apmeklējot Rīgas Starptautisko kino festivālu, es ceru atrast savu sapņu filmu un atgriezties pie autentiskas kino pieredzes. Tas ir ceļojums, kas, neskatoties uz izaicinājumiem, ir to vērts - lai atklātu stāstus, kas uzrunā un iedvesmo. Rīgas kino burvība jau gaida!

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz LSM portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas