Itālijas valdība mēģina glābt vienošanos par migrantu izmitināšanu Albānijā
Pasaulē
Foto un virsraksts: LSM
  • vakar 06:55
  • LSM
  • 6

Itālijas valdība mēģina glābt vienošanos par migrantu izmitināšanu Albānijā

Itālijas valdības centieni saglabāt migrantu vienošanās

Itālijas premjere Džordžija Meloni ir izteikusi apņemšanos glābt vienošanos par migrantu izmitināšanu Albānijā, neskatoties uz jauniem juridiskiem šķēršļiem. Šī vienošanās paredz izveidot migrantu centrus, palīdzot mazināt migrācijas plūsmu uz Itāliju un nodrošinot stabilāku un drošāku vidi migrantiem.

Tiesas lēmums bloķē migrantu nogādāšanu

Pirmā migrantu grupa, tostarp 12 vīrieši no Bangladešas un Ēģiptes, bija plānota nogādāšanai Albānijā, taču šo iniciatīvu bloķēja Itālijas tiesas. Tiesneši lēma, ka šīs valstis, no kurām nāk migranti, nevar tikt uzskatītas par drošām. Šis lēmums liek Meloni valdībai pārdomāt un meklēt risinājumus, kā turpināt migrantu izmitināšanu.

Politiķi pret tiesām: diskusija par drošām valstīm

Džordžija Meloni ir pārliecināta, ka jautājumus par drošo valstu sarakstu vajadzētu risināt politiķiem, nevis tiesām. Viņa apgalvo, ka daļai tiesnešu ir tendence pieņemt politizētus lēmumus, kas ietekmē valdības plānus. Šis viedoklis izraisa diskusijas par tiesu varas un izpildvaras attiecībām, un vai tiesām būtu jābūt dalībniekiem šādās politiskās aktivitātēs.

Meloni valdības nākotnes plāni

Neskatoties uz šķēršļiem, Meloni valdība plāno turpināt darbu pie migrantu izmitināšanas mehānismu izveides. Viņa uzstāj, ka vienošanās par migrantu centra izveidi Albānijā ir nepieciešama, lai risinātu migrācijas krīzi, kas apgrūtina ne tikai Itāliju, bet arī visu Eiropu. Valdība turpinās meklēt risinājumus, lai atrisinātu tiesiskos jautājumus un gūtu atbalstu no citām valstīm, lai šī iniciatīva varētu īstenoties.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz LSM portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas