Izdzīvošanas skolas vadītājs: Aug digitālā paaudze, kas nespēj par sevi parūpēties
Dzīve un stils
Foto un virsraksts: LSM
  • vakar 12:15
  • LSM
  • 7

Izdzīvošanas skolas vadītājs: Aug digitālā paaudze, kas nespēj par sevi parūpēties

Ievads digitālajā laikmetā

Mūsdienās jaunieši pavadījuši vairākas stundas pie ekrāniem, izmantojot telefonus, datorus un citas tehnoloģijas. Digitālās prasmes kļūst arvien svarīgākas, taču tās ir tikai daļa no dzīves. Oskars Špickopfs, izdzīvošanas skolas vadītājs, uzsver, ka digitālo prasmju apguve nevar aizvietot pamata dzīves prasmes, kas ir būtiskas, lai spētu patstāvīgi dzīvot.

Problēma ar patstāvību

Būtisks satraukums ir par to, ka jaunieši šobrīd, bieži vien dzīvojot kopā ar vecākiem, zaudē svarīgas spējas, piemēram, parūpēties par sevi. Špickopfs norāda, ka, kamēr jaunieši ir savās komfortablajās zonās, reālās dzīves izaicinājumi paliek novārtā. "Kamēr esi dzīvoklī pie mammas un tēta, viss ir kārtībā," viņš saka, piebilstot, ka nākotnē šiem jauniešiem būs jāsaskaras ar reālām problēmām, kuras tie varētu nespēt risināt.

Saziņas un lēmumu pieņemšanas prasmes

Špickopfs savā izdalījumā uzsver, ka dzīve ir ne tikai par tehnoloģijām, bet arī par cilvēku attiecībām. Spēja sazināties ar citiem, veidot attiecības un pieņemt lēmumus ir fundamentālas prasmes, kuras šodienas jaunieši var zaudēt, ja tās netiek apgūtas. Viņš aicina jauniešus iziet no savām ērtajām telpām un aktīvi piedalīties sabiedrībā, lai attīstītu šīs prasmes.

Aicinājums uz rīcību

Oskars Špickopfs aicina sabiedrību un izglītības iestādes pievērst lielāku uzmanību jauniešu izglītošanai ne tikai digitālajā jomā, bet arī dzīves prasmēs. Viņš apgalvo, ka ir svarīgi radīt vidi, kurā jaunieši var mācīties un attīstīties, lai nākotnē spētu stāties pretī izaicinājumiem ar pārliecību un zināšanām. "Mums ir jāsniedz jauniešiem rīki, kas viņiem palīdzēs veiksmīgi dzīvot pašiem," viņš noslēdz.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz LSM portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas