• 2024. gada 27. jūlijs 11:28
  • NRA
  • 10

Izludināts brīdinājums par vētru un spēcīgām lietavām

Brīdinājums par gaidāmo vētru

Svētdienas vakarā Latvijas iedzīvotājiem jābūt gataviem nopietnam laikapstākļu uzbrukumam. Sinoptiķi izsludinājuši brīdinājumu par vētru, kas pirmdien varētu kļūt par vienu no spēcīgākajām vasaras vētrām novērojumu vēsturē. Šis brīdinājums attiecas uz visām Latvijas reģioniem, un katram iedzīvotājam ir jāņem vērā iespējamo apstākļu nopietnība.

Spēcīgas lietavas gaidāmas visā valstī

Papildus vētrai sinoptiķi prognozē arī īpaši stipras lietavas, kas var radīt plūdu risku daļā Latvijas. Daži reģioni iespējami pat saņems intensīvas lietus gāzes, kas var pārsniegt 30 mm stundā. Eksperti aicina iedzīvotājus būt apdomīgiem un sagatavoties agrīnai evakuācijai, ja tas būs nepieciešams.

Kā sagatavoties stihijai?

Lai mazinātu potenciālos riskus, speciālisti iesaka veikt vairākus sagatavošanās pasākumus. Šobrīd ir svarīgi nodrošināt, lai jūsu mājoklī būtu pietiekami daudz pārtikas un ūdens, kā arī neiztrūkstoši nepieciešamās pirmās palīdzības zāles. Tāpat ieteicams sekot līdzi laikapstākļu prognozēm un ievērot vietējo varasiestāžu ieteikumus šajā laikposmā.

Valsts iestāžu rīcība

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) brīdina, ka plūdu iespējamība un vētras izraisīti izsistie koki var sagādāt nopietnus draudus. Tādēļ VUGD un citas atbildīgās iestādes ir mobilizējušās, lai nodrošinātu drošību un palīdzību iedzīvotājiem krīzes situācijā. Jaunie noteikumi par brīdinājumiem un evakuāciju tiks paziņoti tuvākajās dienās.

Noslēgumā

Pirkt, plānot un būt gataviem - tie ir galvenie ieteikumi, ko šajā kritiskajā laikā izsaka eksperti. Aicinām visus iedzīvotājus palikt modriem un sekot līdzi jaunākajām ziņām par laikapstākļiem. Vētra ir neizbēgama, un mēs visi kopā varam nodrošināt, lai šis dabiskais spēks mums nodarītu pēc iespējas mazāku kaitējumu.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz NRA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas