Japānas uzņēmuma biroja telpās dzīvo 10 kaķi, lai uzlabotu darbinieku produktivitāti

Japānas uzņēmums atklāj kaķu biroju konceptu

Šī gada sākumā japāņu uzņēmums, kas specializējas tehnoloģiju risinājumos, ir kļuvusi par uzmanības objektu, ieviešot inovatīvu pieeju darbinieku labklājībai un produktivitātei. Uzņēmuma biroja telpās ir izveidota neliela dzīvotne desmit kaķiem, kuri tiek uzskatīti par šīs iniciatīvas pamatakmens.

Kaķi veicina zinošu atmosfēru

Uzņēmuma vadītājs ir pārliecināts, ka kaķu klātbūtne ir radījusi pozitīvu atmosfēru, kas veicina darbinieku saliedēšanos. Viņš norāda, ka dzīvnieki sniedz iespēju darbiniekiem atpūsties un atjaunot spēkus, kas, savukārt, uzlabo viņu sniegumu. “Mūsu mērķis ir ne tikai palielināt produktivitāti, bet arī nodrošināt komfortablu un radošu darba vidi,” teica uzņēmuma vadītājs.

Pauzes un atpūtas iespējas

Darba dienas laikā darbinieki tiek mudināti ņemt atpūtas pauzes, mijiedarbojoties ar kaķiem. Šīs pauzes ne tikai uzlabo garastāvokli, bet arī palīdz samazināt stresu, kas ir nozīmīgs faktors, kas ietekmē darba sniegumu. “Pavadot laiku ar kaķiem, mēs bieži vien aizmirstam par ikdienas rutīnu un vienkārši izbaudām mirkli,” stāsta kāds no darbiniekiem.

Reakcija sabiedrībā

Šī iniciatīva ir guvusi pozitīvu atsaukšanu ne tikai darbinieku vidū, bet arī plašākā sabiedrībā. Sociālajos tīkos ir izveidojies sociālais eksperiments, kur cilvēki dalās ar savām domām un pieredzēm par kaķiem birojos. Daudzi uzskata, ka šāda pieeja varētu būt noderīga arī citiem uzņēmumiem, it īpaši tiem, kas meklē radošus veidus, kā uzlabot darbinieku labklājību.

Nākotnes plāni

Uzņēmums plāno turpināt šo iniciatīvu un pat apsver iespēju pievienot papildus dzīvniekus, lai paplašinātu komandu. “Mēs vēlamies, lai mūsu darbinieki jūtas laimīgi un motivēti, un mēs esam gatavi meklēt jaunus veidus, kā to nodrošināt,” piebilda uzņēmuma vadītājs. Šī unikālā pieeja ir piemērs tam, kā mājdzīvnieku klātbūtne var pozitīvi ietekmēt darba vidi un darbinieku produktivitāti, un varētu kalpot par iedvesmu citiem uzņēmumiem visā pasaulē.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz JAUNS.LV portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas