Izraēla devusi triecienus 300 «Hizbollah» mērķiem LibānāPasaule
Foto un virsraksts: VS
  • vakar 07:47
  • VS
  • 6

Izraēla devusi triecienus 300 «Hizbollah» mērķiem Libānā

Izraēlas uzbrukumi «Hizbollah» mērķiem

Ziņas no Izraēlas armijas liecina, ka pirmdien tika veikti triecieni aptuveni 300 mērķiem, kas saistīti ar šiītu kaujinieku grupējumu «Hizbollah» Libānā. Šie uzbrukumi notika 24 stundu laikā un paredzēti, lai pastiprinātu ofensīvu pret grupējuma finansēm.

Uzbrukumi finanšu līdzekļiem

Izraēlas armija paziņoja, ka kopš svētdienas vakara ir devusi triecienus aptuveni 30 mērķiem, tostarp ar «Hizbollah» saistītai finanšu firmai «Al-Qard al-Hassan». Šī firma tiek uzskatīta par svarīgu finansējuma avotu grupējuma darbībām. Būtisks mērķis šajos uzbrukumos bija pazemes noliktava, kurā tika glabāti desmitiem miljoni ASV dolāru skaidrā naudā un zeltā.

Finanšu resursu apdraudējums

Kontradmirālis Daniels Hagari, Izraēlas armijas preses sekretārs, norādīja, ka šie līdzekļi bija paredzēti «Hizbollah» uzbrukumu finansēšanai pret Izraēlu. Viņš arī pieminēja, ka citā vēl neapgūtā bunkurā varētu atrasties "vismaz pusmiljards dolāru banknotēs un zeltā".

Nākotnes uzbrukumi

Izraēlas armija solīja turpināt uzbrukumus Libānā, tostarp paredzēti uzbrukumi «Hizbollah» bastionam Beirūtas dienvidu priekšpilsētās pirmdienas vakarā. Šie notikumi apliecina pieaugošo spriedzi reģionā un Izraēlas apņēmību cīnīties pret grupējuma ietekmi.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz VS portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas