• 2024. gada 27. jūlijs 15:18
  • NRA
  • 11

Izsludināts oranžais brīdinājums! Latvijai tuvojas ciklons

Brīdinājums par gatavību

Svētdien Latvijā tiek gaidītas ievērojamas laika apstākļu izmaiņas, jo virs valsts tuvojas stiprs ciklons. Latvijas vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs (LVĢMC) ir izsludinājis oranžo brīdinājumu, lai informētu iedzīvotājus par gaidāmo stipro lietu un pērkona negaisu.

Gaida lietus un pērkona negaisi

Saskaņā ar LVĢMC prognozēm, laikā no svētdienas rīta līdz vēlam vakaram būs gaidāms intensīvs lietus, kas kopā ar pērkona negaisu var radīt ļoti bīstamus apstākļus. Ciklona ietekmē iespējams, ka nokrišņu daudzums sasniegs pat 50 mm, kas var izraisīt plūdus un citas dabas nelaimes.

Iedzīvotāji aicināti būt uzmanīgiem

LVĢMC brīdina, ka iedzīvotājiem ir jābūt īpaši uzmanīgiem šajos laika apstākļos. Samazināta redzamība, vējš un iespējamās plūdi var apdraudēt drošību. Ieteikumi ietver izvairīšanos no ceļojumiem brīdī, kad ir gaidāmas īpaši sliktas laikapstākļu izmaiņas, kā arī sagatavot savas mājas pasākumiem, kas varētu notikt spēcīgu nokrišņu rezultātā.

Palīdzība un resursi

Lai nodrošinātu drošību, iedzīvotāji tiek aicināti sekot līdzi LVĢMC sniegtajai informācijai un izsniegtajām prognozēm. Plašsaziņas līdzekļi un sociālie tīkli ir vēl viens veids, kā saņemt aktuālas ziņas par laika apstākļiem un iespējamiem ierobežojumiem, tāpēc ieteicams sekot līdzi jaunumiem. Turpināsim sekot līdzi situācijai un aicināsim visus būt informētiem un gataviem gaidāmajām laika pārmaiņām.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz NRA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas