Izstādē Tilžā apskatāma 30 gadus veidota pildspalvu kolekcija un atmiņas par skolu
Latvijā
Foto un virsraksts: LSM
  • vakar 17:46
  • LSM
  • 3

Izstādē Tilžā apskatāma 30 gadus veidota pildspalvu kolekcija un atmiņas par skolu

Starptautiskā skolotāju diena Latvijā

Šodien, 5. oktobrī, Latvijas skolā un sabiedrībā tiek svinēta Starptautiskā skolotāju diena. Šī diena ir īpaši veltīta visiem pedagogiem, kuru darbs ir neatņemama izglītības sastāvdaļa. Par godu skolotāju svētkiem, Tilžā ir sarīkota izstāde, kas aicina apmeklētājus atcerēties un novērtēt izglītības vēsturi un tās ietekmi uz mūsu sabiedrību.

Izstāde "Tā skolā bija kādreiz"

Tilžas pagastmājā ir izveidota interesanta un aizraujoša izstāde ar nosaukumu "Tā skolā bija kādreiz". Šajā izstādē apmeklētāji var apskatīt pagājušā gadsimta mācību grāmatas, liecības un pārgājienu dienasgrāmatas, kas stāsta par skolēnu ikdienu un pieredzi pagātnē. Izstāde sniedz iespēju iepazīties ar senāku laiku izglītības sistēmu, liekot apmeklētājiem atcerēties savus skolas laikus.

30 gadus veidota pildspalvu kolekcija

Papildus skolniecības atmiņu priekšmetiem, izstāde piedāvā unikālu eksponātu — vairāk nekā 30 gadus veidotu pildspalvu kolekciju. Šī kolekcija ne tikai atspoguļo dažādu laiku un stilu pildspalvas, bet arī stāsta par to, kā rakstīšanas rīki ir attīstījušies un mainījušies laika gaitā. Katrs pildspalvas gabals ir saistīts ar personīgām vai vēsturiskām stāstiem, kas padara šo izstādi ne tikai mākslinieciski interesantu, bet arī emocionāli piepildītu.

Izstādes noslēgums

Izstāde "Tā skolā bija kādreiz" ir lieliska iespēja ikvienam, kas vēlas iepazīties ar Latvijas izglītības vēsturi un piedzīvot noskaņu, kas raksturīga skolas gadiem. Aicinām visus interesentus apmeklēt šo izstādi un atgriezties atmiņās pie savām skolas gaitām, kā arī novērtēt pedagogus, kas veidojuši mūsu izglītību un nākotni.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz LSM portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas