• 2024. gada 15. aprīlis 18:18
  • Apollo
  • 8

Jaunietim par klasesbiedrenes nonāvēšanu Carnikavā piespriež bargu cietumsodu

Jaunietim par klasesbiedrenes nonāvēšanu Carnikavā piespriež bargu cietumsodu

Rīgas apgabaltiesa marta beigās Danielam Markovam par savas klasesbiedrenes slepkavību piespriedusi cietumsodu uz 14 gadiem un sešiem mēnešiem ar probācijas uzraudzību uz diviem gadiem, tādējādi par pusgadu samazinot iepriekš Markovam piespriestā cietumsoda ilgumu, informē tiesa.

Cietumsods par klasesbiedrenes slepkavību

Marta beigās Rīgas apgabaltiesa izskatīja Danielam Markovam lietu par klasesbiedrenes slepkavību Carnikavā. Tiesa nāca pie secinājuma, ka jaunietis ir vainīgs šajā noziegumā un piesprieda viņam bargu cietumsodu.

Cietumsoda ilgums un probācijas uzraudzība

Daniela Markova tika nosodīts ar cietumsodu uz 14 gadiem un sešiem mēnešiem. Turklāt tiesa nolēma piemērot probācijas uzraudzību uz diviem gadiem, kas samazina cietumsoda faktisko ilgumu. Tas nozīmē, ka Markovam nāksies pavadīt aiz kaljām patiesi bargā apstākļos.

Priekšnoteikumi cietumsoda samazināšanai

Tiesa ir paudusi, ka Markovam tika samazināts cietumsoda ilgums par pusgadu, ņemot vērā viņa jauno vecumu un iespēju laboties. Tomēr tas nenozīmē, ka noziegumu var nolēt vieglāk - klasesbiedrenes dzīvība tika zaudēta, un sods bija jāpiemēro saskaņā ar likumu.

Šis notikums ir radījis lielu sabiedrisko sašutumu un pauzi Carnikavas iedzīvotāju vidū. Bērnu un jauniešu slepkavības gadījumi ir kaut kas, kas sabiedrībai šokē un liek aizdomāties par jauniešu labklājību un potenciālajiem riskiem. Tāpēc ir svarīgi, lai tiesa rīkotos taisnīgi un konsekventi, lai nodrošinātu likumsargu dzīvību un drošību.


Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Apollo portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas