Jelgavā darbību uzsāk Latvijā trešais beramtaromātsZiņas
Foto un virsraksts: JAUNS.LV

Jelgavā darbību uzsāk Latvijā trešais beramtaromāts

Jauns beramtaromāts Jelgavā

Latvijā darbojas trešais lielapjoma beramtaromāts, kas nesen uzsāka darbību Jelgavā. SIA Depozīta Iepakojuma Operators (DIO), sadarbojoties ar SIA “Tomra Collection Latvia” un mazumtirgotāju SIA “Rimi Latvia”, ir izveidojis jaunu iespēju iedzīvotājiem nodot atkritumus un veicināt ilgtspējīgu vides attiecību.

Vietas izvēle

Jaunais beramtaromāts atrodas tirdzniecības centrā “Vivo” (Katoļu iela 18), kas ir ērti pieejams Jelgavas iedzīvotājiem. Šī vieta ir iecienīta pircēju vidū, un tās tuvums nodrošinās, ka arvien vairāk cilvēku izmantos iespēju nodot atkritumus, kas savukārt veicinās atkārtotu materiālu izmantošanu.

Beramtaromātu nozīme

Beramtaromāti ir būtiska sastāvdaļa atkritumu apsaimniekošanā un vides aizsardzībā. Tie nodrošina vienkāršāku un ērtāku veidu, kā iedzīvotāji var nodot stikla, plastmasas un metāla iepakojumus, tādējādi samazinot atkritumu apjomu un veicinot reciklēšanu. Sadarbībā ar Rimi Latvia, šis beramtaromāts sola ērti pieejamas iespējas ikvienam, kurš vēlas radīt pozitīvu ietekmi uz apkārtējo vidi.

Nākotnes perspektīvas

Trešais beramtaromāts ir tikai sākums lielākam projektam, kas vērsts uz Latvijas vides ilgtspējības uzlabošanu. DIO un tā partneri ir apņēmušies turpināt attīstīt beramtaromātu tīklu visā valstī, lai veicinātu sabiedrības iesaisti un apzināšanos par atkritumu šķirošanu un reciklēšanu. Tas atspoguļo Latvijas centienus kļūt par vides apzinīgāku valsti un veicināt iedzīvotāju aktīvāku līdzdalību vides aizsardzībā.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz JAUNS.LV portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas