JVLMA Bigbenda kompozīciju pusfinālā iekļuvuši desmit jaundarbiZiņas
Foto un virsraksts: Diena

JVLMA Bigbenda kompozīciju pusfinālā iekļuvuši desmit jaundarbi

JVLMA Bigbenda kompozīciju konkurss 2024

Piektdien, 1. novembrī, plkst. 18.00 Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) Ziedoņa zālē norisināsies viens no nozīmīgākajiem notikumiem Latvijas džeza dzīvē – Bigbenda kompozīciju konkursa Baltijas un Ziemeļvalstu jaunajiem komponistiem 2024 (BBCC) pusfināla koncerts. Šis pasākums pulcēs talantīgus jaunus composerus un džeza mūzikas cienītājus no visas reģiona.

Desmit jauni darbi no piecām valstīm

Konkursa organizatori informē, ka šogad pusfinālā iekļuvuši desmit jauni darbi no piecām valstīm – Latvijas, Igaunijas, Lietuvas, Somijas un Zviedrijas. Šie darbi atspoguļo dažādas mūzikas tradīcijas un ir radīti, lai demonstrētu jaunāko džeza mūzikas attīstību Baltijas un Ziemeļvalstu reģionā.

Pusfināla koncerts: iespēja atklāt jaunas talantas

Pusfināla koncerts sniegs unikālu iespēju publikai iepazīt jaunus talantus, kuri iepriecinās ar savām oriģinālkompozīcijām. Šis notikums ir ne tikai būtiska platforma jauniem komponistiem, bet arī lieliska iespēja skatītājiem izjust jauno džeza izteiksmes formu dažādību un radošo bagātību.

Nākotnes perspektīvas

Desmit labākie kompozīciju autori turpinās sacensties finālā, kas norisināsies vēlāk šajā gadā. Tas dos viņiem iespēju iegūt ne tikai profesionālu atpazīstamību, bet arī aizsākumu savas karjeras veidošanai džeza mūzikas scēnā. Arī šogad BBCC cenas un apbalvojumi būs vērsti uz jauno talantu atbalstīšanu un iedvesmošanu turpmākajai radošajai darbībai. Visi mūzikas un mākslas mīļotāji ir laipni aicināti apmeklēt pusfināla koncertu un atbalstīt jauno komponistu centienus!

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Diena portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas