Kā tā? Daži ģimenes ārsti saņem pat par 100 devām mazāk gripas vakcīnu nekā pasūtījaZiņas
Foto un virsraksts: JAUNS.LV

Kā tā? Daži ģimenes ārsti saņem pat par 100 devām mazāk gripas vakcīnu nekā pasūtīja

Gripas vakcīnu piegādes problēmas ģimenes praksēs

Nesen Latvijas Lauku ģimenes ārstu asociācija (LLĢĀA) veica elektronisku aptauju, kas atklāja satraucošu tendenci – daudzas ģimenes ārstu prakses saņēmušas ievērojami mazāk gripas vakcīnu nekā pasūtījušas. Dažām praksēm piegādātas pat par 100 devām mazāk, nekā bija nepieciešams, radot bažas par vakcinācijas procesu un iedzīvotāju veselību.

Jauni izaicinājumi vakcinācijas procesā

Ģimenes ārstu praksēm, kas cenšas nodrošināt saviem pacientiem gripas vakcīnas, šīs piegādes nepilnības rada jaunas raizes. Arī tādēļ, ka tuvākajā laikā varētu pieaugt gripas gadījumu skaits, kas novērots ik rudeni. Šī situācija ne tikai kaitē ārstiem, bet arī palielina risku pacientiem, kuri vēlētos vakcinēties, bet nespēj to izdarīt trūkstošo vakcīnu dēļ.

Aicinājums uz risinājumu meklēšanu

Šī situācija liek uzdot jautājumus par to, kā risināt vakcīnu piegādes problēmas. LLĢĀA aicina Veselības ministriju un citas atbildīgās institūcijas steidzami rīkoties, lai nodrošinātu pareizu vakcīnu piegādi visām ģimenes praksēm. Ir būtiski, lai visi pacienti varētu saņemt vakcīnas pret gripu, tādējādi mazinot slimības izplatību un nodrošinot sabiedrības veselību.

Secinājums

Lai gan gripas vakcīnu piegāde ir svarīga prioritāte, šī situācija liecina par nepieciešamību uzlabot komunikāciju un loģistiku veselības aprūpē. Tikai ar efektīvu sadarbību un pielāgojumiem varēs nodrošināt, ka visi Latvijas iedzīvotāji saņem nepieciešamo aizsardzību pret gripu.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz JAUNS.LV portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas