Kaktiņš par uzskatāmo ierēdņu skaita kāpumu gada laikā: "Kaut kāds sviests – ja pērn saņēmu e-pastu, tad tagad 27 lapas bez jēgas!"Latvijā
Foto un virsraksts: LA
  • vakar 06:03
  • LA
  • 6

Kaktiņš par uzskatāmo ierēdņu skaita kāpumu gada laikā: "Kaut kāds sviests – ja pērn saņēmu e-pastu, tad tagad 27 lapas bez jēgas!"

Kaktiņa kritika par ierēdņu skaita pieaugumu

Arnis Kaktiņš, Tirgus un sabiedriskās domas pētījumu centra SKDS direktors, izteicās par uzskatāmo ierēdņu skaita pieaugumu gada laikā, nosaucot to par "kaut kādu sviestu". Viņš skaidro, ka, ja pērn saņēmis e-pastu, šogad dokumentācija pieaugusi līdz 27 lapām, kas ir bez jēgas.

Ierēdņu darbības efektivitāte

Kaktiņš uzdeva provokatīvu jautājumu: "Kas ir tas ierēdņu paveiktā darba rezultāts?" Viņš atzina, ka dažreiz labāk būtu, ja ierēdņi mazāk strādātu, jo viņu aktivitātes bieži vien palielina birokrātiju un rada papildu grūtības iedzīvotājiem.

Sarkastiskais stāsts TV24 raidījumā

Kaktiņš savas domas pauda sarkastiskā tonī TV24 raidījumā "Preses klubs", kur viņš stāstīja par savu pieredzi ar ierēdņu sagatavotajiem dokumentiem, akcentējot to pārmērīgo apjomu un neefektivitāti. Viņa stāsts izskanēja kā aicinājums pārskatīt un uzlabot birokrātiskos procesus valstī.

Aicinājums uz pārmaiņām

Kaktiņš skaidri norādīja, ka ir nepieciešamas pārmaiņas, lai samazinātu nevajadzīgo birokrātiju un padarītu valsts pārvaldi efektīvāku. Iedzīvotājiem ir jāspēj vieglāk komunicēt ar ierēdņiem, nevis saskarties ar nesaprotamiem un pārmērīgiem dokumentiem.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz LA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas