Kalniete un Vaidere uzsver, ka Krievijai ir jāmaksā par Ukrainas sagrautās infrastruktūras atjaunošanuZiņas
Foto un virsraksts: Diena

Kalniete un Vaidere uzsver, ka Krievijai ir jāmaksā par Ukrainas sagrautās infrastruktūras atjaunošanu

Krievijas atbildība par Ukrainas infrastruktūru

Eiropas Parlamenta deputātes no Latvijas, Sandra Kalniete un Inese Vaidere, akcentē, ka Krievijai ir jāuzņemas atbildība par Ukrainas infrastruktūras atjaunošanu, ko tā ir iznīcinājusi kara laikā. Šī prasība kļūst arvien aktuālāka, ņemot vērā, cik plašas ir Ukrainas ciestas zaudējumi un cik būtiski ir atjaunot bojāto infrastruktūru, lai nodrošinātu valsts stabilitāti un ekonomisko attīstību.

Atjaunošanas izmaksas un nepieciešamība

Viņas uzsver, ka atjaunošanas izmaksas ir milzīgas, un naudas līdzekļu gūšana būs grūts uzdevums. "Krievijai ir jāmaksā par nodarīto kaitējumu. Mēs esam liecinieki ne tikai cilvēku dzīvību zaudēšanai, bet arī simtiem miljonu eiro apmērā materiālu zaudējumu," norāda Kalniete. Vaidere piebilst, ka tas ir ne tikai morāls, bet arī juridisks pienākums.

Eiropas Savienības nostāja

Eiropas Savienība ir paudusi atbalstu Ukrainai, taču ir skaidrs, ka konkrēti pasākumi un mehānismi, kā no Krievijas iegūt atlīdzību, ir nepieciešami. Kalniete un Vaidere aicina ES vadību aktīvi strādāt pie šīs problēmas risināšanas, lai nodrošinātu, ka Krievija neizvairās no atbildības.

Reakcija no starptautiskās sabiedrības

Starptautiskajā sabiedrībā pieaug uzskats, ka Krievijai būtu jāmaksā par iznīcināto Ukrainas infrastruktūru. Tam piekrīt ne tikai Latvijas deputātes, bet arī daudzas citas valstis, kas uzstāj, ka ir jāizveido skaidrs plāns un mehānismi, kas ļaus atgūt zaudēto. "Mums ir jānodrošina, ka šādas rīcības, kādas veica Krievija, tiek sodītas," uzsver Vaidere.

Noslēgums

Kalniete un Vaidere ir pārliecinātas, ka Krievijas atbildības jautājums ir ārkārtīgi svarīgs ne tikai Ukrainai, bet arī visai Eiropai. Krievijas agresīvā politika ir radījusi draudus visai reģionā, un ir svarīgi, lai tiktu pieņemti nepieciešamie lēmumi, lai nodrošinātu taisnīgumu un stabilitāti. "Lai notiktu reāla pārmaiņa, ir nepieciešama darbība," viņas uzsver.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Diena portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas