• 2024. gada 27. jūlijs 11:21
  • LSM
  • 8

Kara mediķe Sarmīte Cīrule Ukraiņā saņem augstu apbalvojumu

Apbalvošanas notikums

Kara mediķe Sarmīte Cīrule, Latvijas seržante, sestdien, 27. jūlijā, saņems svētā Panteleimona balvu par izcilu ieguldījumu medicīnā un humanitārajā darbā Ukrainā. Šis notikums ir nozīmīgs ne tikai Cīrulei, bet arī visai Latvijas medicīnas sabiedrībai, jo tas uzsver Latvijas mediķu ieguldījumu starptautiskajā palīdzībā.

Svētā Panteleimona balvas nozīme

Svētā Panteleimona balva ir prestižs apbalvojums, kas tiek piešķirts cilvēkiem, kuri ir izrādījuši lielu apņēmību un profesionalitāti medicīnas jomā. Šī balva ir līdzīga Latvijā piešķirtajai “Gada balvai medicīnā”, un to pasniedz kopš 2017. gada. Kopš 2019. gada apbalvojumu var saņemt arī ārvalstnieki, kuri darbojas un sniedz palīdzību Ukrainā, tādējādi veicinot starptautisko sadarbību un atbalstu.

Sarmītes Cīrules ieguldījums

Sarmīte Cīrule ir pazīstama ar savu neizmērojamo apņēmību un drosmi, sniedzot medicīnisko palīdzību frontes līnijā, glābjot karavīrus un civiliedzīvotājus. Viņas darbs ir bijis ne tikai tehniski prasīgs, bet arī emocionāli smags, un viņa ir kļuvusi par simpātiju un atbalsta simbolu daudziem. Cīrule ir apņēmības simbols un apliecina, ka medicīnas darbinieki ir gatavi stāties pretī izaicinājumiem pat kārtējā kara apstākļos.

Noslēguma vārdi

Sarmītes Cīrules apbalvojums ar svētā Panteleimona balvu ir apliecinājums tam, ka medicīna ir universāla valoda, kas pārsniedz valstu robežas un kultūras atšķirības. Viņas stāsts iedvesmo citus gan Latvijā, gan visā pasaulē, apliecinot, ka ikviens var dot ieguldījumu cilvēces labūtībā, īpaši grūtos laikos. Visiem ir iespēja izrādīt žēlsirdību un atbalstu, un tādēļ šis apbalvojums ir pelnīta atzinība ne tikai Cīrulei, bet arī visiem medicīnas darbiniekiem, kuri kalpo frontes līnijā.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz LSM portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas