Putina mūžīgās dzīvības eliksīrs - viņš nekautrējas arī no "tautas" metodēm

Putina apsēstība ar mūžīgu dzīvi

Krievijas prezidents Vladimirs Putins ir kļuvis par centrālo figūru ne tikai politiskajā arēnā, bet arī neparasto medicīnas pētījumu kontekstā. Saskaņā ar britu laikraksta "The Times" ziņojumiem, Putins ir sašķidrinājis robežas starp varu un ilgtspējīgu dzīvi, pieprasot saviem padomniekiem izstrādāt līdzekļus pret novecošanu. Šāda veida rīcība liecina par augsto personīgo bet arī politisko interesi par dzīvības pagarināšanu, kas var uzlabot viņa uztveri sabiedrībā.

Radošas pieejas un "tautas" metodes

Par Latvijas iedzīvotājiem rosinot žūstošo interesi par veselību un garīgo labsajūtu, Krievijas valdība ir izstrādājusi dažādas metodes, kas iespējamā veidā aplūko alternatīvas pieejas novecošanai. Krievijā izskanējusi informācija, ka Putins nebaidās uzrunāt arī "tautas" metodes - ieplānotus pasākumus un pilsoņu iesaistīšanu, lai darbotos kā zinātnisko pētījumu atbalsts. Šobrīd ir redzams, ka Putinam tuvākie ierēdņi, komandas locekļi un pat armijas zinātnieki ir iesaistīti nebūt ne slēptajos pētījumos, kas varētu sniegt atbildes uz jautājumiem par mūžīgās jaunības noslēpumiem.

Veselības kults un politiskais medijs

Putins, kas tiek uzskatīts par diezgan noslēpumainu personību, arvien biežāk ir redzams apmeklējot dažādus sporta un veselības pasākumus, veicinot ideju par fizisko aktivitāti un dzīvotspēju. Viņa iekāre pēc mūžīgas dzīves neapšaubāmi veido politisko mediju, kas ļauj viņam stiprināt savu autoritāti un iedvesmot Krievijas iedzīvotājus cīnīties ar novecošanu, kas citādi būtu visai dabiskais dzīves process.

Nākotnes perspektīvas

Attiecībā uz to, kā šīs iniciatīvas ietekmēs Krievijas sabiedrību un valsts politiku kopumā, ir grūti noteikt, taču skaidrs ir viens – Putins uzsver sava laika filozofisko jēgu un cenšas ģenerēt interesi par mūžīgu dzīvību ne tikai sev, bet arī krieviem kopumā. Kā rīcība attiecībā uz veselības pētījumiem un novecošanas risinājumiem attīstīsies nākotnē, būs īsts jautājums, kas radīs ne tikai medicīnas, bet stratēģiska rakstura diskusijas.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz JAUNS.LV portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas