• 2024. gada 16. septembris 16:41
  • JAUNS.LV
  • 5

Krievija plāno palielināt savu karaspēku par 180 tūkstošiem karavīru

Krievijas plāns palielināt karaspēku

Krievijas autoritārais līderis Vladimirs Putins pirmdien parakstīja dekrētu, kas paredz palielināt Krievijas armiju par 180 tūkstošiem karavīru. Šis lēmums ir daļa no plašākas stratēģijas, lai nostiprinātu valsts militārās spējas un atspoguļo Krievijas apņemšanos saglabāt savus ieguvumus starptautiskajā arēnā.

Jaunās sasniegšanas

Ar šiem jaunajiem papildinājumiem kopējais aktīvā dienesta karavīru skaits palielināsies līdz 1,5 miljoniem. Lēmums tiek pieņemts, ņemot vērā pieaugošo ģeopolitisko spriedzi un potenciālās izmaiņas globālajā drošības vidē. Putins ir uzsvēris, ka Krievija ir jābūt gatavai visām iespējamām krīzēm.

Reakcija uz lēmumu

Šāds lēmums ir radījis plašu diskusiju gan Krievijā, gan ārvalstīs. Kritiķi apšauba, vai šis paplašinājums patiešām uzlabos Krievijas drošības situāciju, vai vienkārši radīs vēl lielākas spriedzes ar Rietumiem. Tomēr valdība uzsver, ka šī ir nepieciešama rīcība, lai nodrošinātu valsts stabilitāti un aizsardzību.

Skats nākotnē

Palielinot karaspēku, Krievija cenšas nostiprināt savas militārās pozīcijas un saglabāt ietekmi reģionā. Eksperti paredz, ka šis solis var palielināt spriedzi starp Krieviju un citām valstīm, īpaši NATO dalībvalstīm, un varētu novest pie jauniem konfliktiem. Globālās drošības ainavas izmaiņas turpinās būt uzmanības centrā nākamajos gados.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz JAUNS.LV portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas