Krievijas varasiestādes izmeklē transporta lidmašīnas notriekšanu SudānāPasaulē
Foto un virsraksts: NRA
  • vakar 07:30
  • NRA
  • 7

Krievijas varasiestādes izmeklē transporta lidmašīnas notriekšanu Sudānā

Krievijas izmeklēšana par notriekto lidmašīnu

Krievijas varasiestādes ir uzsākušas izmeklēšanu par notikumiem Sudānā, kur paramilitārais grupējums "Ātrā atbalsta spēki" (RSF) ir paziņojis par kravas lidmašīnas notriekšanu Dārfūras reģionā. Saskaņā ar ziņojumiem, lidmašīnā, iespējams, bija arī Krievijas pilsoņi.

Oficiāla reakcija no Krievijas vēstniecības

Pirmdien Krievijas vēstniecība Sudānā publicēja paziņojumu, kurā apliecināja, ka tiek veikta izmeklēšana, lai noskaidrotu apstākļus, kādos noticis incidents. Vēstniecība aicina kliedēt bažas un sniegt nepieciešamo informāciju par notikušo.

Paramilitārā grupējuma loma

"Ātrā atbalsta spēki", kas Sudānā kontrolē plašas teritorijas un ir pazīstami ar savu militāro spēku, ir kļuvuši par klātbūtnes faktoru reģionā. Šī grupējuma darbības, tostarp iespējami nelikumīgas aktivitātes, izsaka bažas par drošību un stabilitāti Sudānā un tā apkārtnē.

Starptautiskā reakcija

Notikums ir radījis bažas starptautiskajā sabiedrībā. Daudzi analītiķi norāda, ka šāda veida incidenti var izraisīt papildu spriedzi reģionā, īpaši ņemot vērā Krievijas intereses Dārfūras reģionā. Dažādas valstis pieprasa skaidrojumu par notikušo un aicina uz miermīlīgu risinājumu.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz NRA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas