Kucēni piedzimst ar ģenētisku spēju saprast cilvēkusMāja&Interjers
Foto un virsraksts: NRA
  • vakar 16:03
  • NRA
  • 6

Kucēni piedzimst ar ģenētisku spēju saprast cilvēkus

Ģenētiskā saikne starp suņiem un cilvēkiem

Suņi ir īpašas radības, kas piedzimst ar neatņemamu spēju socializēties ar cilvēkiem. Šī spēja ir attīstījusi gadu tūkstošu laikā, kad suņi tika audzināti pie cilvēkiem un tajos ieaudzinātas nepieciešamās prasmes mijiedarbībai ar saviem saimniekiem. Tādējādi viņi kļūst par cilvēku sabiedrotajiem ne tikai ikdienā, bet arī emocionāli.

Jauni smadzeņu spēju pētījumi

Jauni pētījumi liecina, ka divus mēnešus veci kucēni jau ir spējīgi atpazīt cilvēku ķermeņa valodu. Kad saimnieki rāda uz priekšmetiem, kucēni spēj saprast, ka šis rādījums ir saistīts ar konkrētu objektu, un pievērš uzmanību tam, kam viņi norāda. Šāda veida mijiedarbība liecina par kucēnu gēnu izcelsmi, kas atvieglo cilvēku saprašanu.

Atpazīšanas spēja

Kucēni ne tikai spēj atpazīt priekšmetus, bet arī pielāgo savu uzvedību atbilstoši saimnieka runai. Kad runā ar viņiem, viņi skatās uz saimnieka seju, kas norāda uz dziļu saikni un vēlmi saprast, ko viņi viņiem saka. Šī spēja padara suņus par unikāliem dzīvniekiem, jo tie izceļas ar spēju attiecību veidošanā ar cilvēkiem.

Secinājumi par suņu un cilvēku attiecībām

Šie atklājumi tikai vēl vairāk apstiprina, cik unikāla ir cilvēku un suņu attiecība. Kucēnu iedzimtā spēja saprast cilvēkus ir pirmais solis veidojot ilgstošas, uzticīgas attiecības ar viņu saimniekiem. Tas pierāda, ka nav nekā pārsteidzoša tajā, ka suņi ir kļuvuši par mūsu labākajiem draugiem un neatsveramiem sabiedrotajiem.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz NRA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas