Kultūras ministre ar Lugāno delegācijas pārstāvjiem vienojas pagarināt Raiņa un Aspazijas ekspozīcijas izstādīšanu Šveicē
Kultūra
Foto un virsraksts: LSM
  • vakar 07:52
  • LSM
  • 7

Kultūras ministre ar Lugāno delegācijas pārstāvjiem vienojas pagarināt Raiņa un Aspazijas ekspozīcijas izstādīšanu Šveicē

Ekspozīcijas iztikai pagarinājums

Kultūras ministre Agnese Lāce, pārstāvot partiju "Progresīvie", 21. oktobrī, vienojās ar Lugāno delegācijas pārstāvjiem pagarināt Raiņa un Aspazijas ekspozīcijas izstādīšanu Šveicē. Iepriekš izstādēm draudēja slēgšana, taču tagad ir panākta vienošanās, kas nodrošinās Latvijas kultūras uzmanības saglabāšanu ārvalstīs.

Jauni sadarbības formāti

Tiek apsvērti jauni sadarbības formāti, lai veicinātu savstarpēju kultūras apmaiņu starp Latviju un Šveici. Šī iniciatīva ļaus abām valstīm dalīties ar pieredzi, resursiem un radošo potenciālu, kas varētu radīt jaunas iespējas kultūras notikumiem un projektiem nākotnē.

Kultūras ministre apstiprina mērķus

Agnese Lāce akcentēja, ka šāda veida sadarbība ir būtiska, lai popularizētu Latvijas kultūru un mākslu starptautiskajā vidē. Viņa pauda gandarījumu par panākumiem un norādīja uz nepieciešamību turpināt attīstīt attiecības ar Šveici, lai sekmētu Latvijas kultūras atpazīstamību un ietekmi.

Noslēguma domas

Šī vienošanās par Raiņa un Aspazijas ekspozīcijas izstādīšanu pagarināšanu ir nozīmīgs solis Latvijas kultūras pārstāvniecībā Šveicē. Ar jauniem sadarbības formātiem mēs varam gaidīt vēl vairāk interesantu projektus, kas bagātinās kultūru vidi un nostiprinās mūsu valsts identitāti ārpus tās robežām.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz LSM portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas