Kultūras ministre ar Lugāno delegācijas pārstāvjiem vienojās pagarināt Raiņa un Aspazijas ekspozīcijas izstādīšanu ŠveicēĀrzemēs
Foto un virsraksts: JAUNS.LV

Kultūras ministre ar Lugāno delegācijas pārstāvjiem vienojās pagarināt Raiņa un Aspazijas ekspozīcijas izstādīšanu Šveicē

Kultūras ministre Agnese Lāce tikas ar Šveices delegāciju

21. oktobrī kultūras ministre Agnese Lāce tikās ar delegāciju no Šveices, lai pārrunātu kultūras sadarbību un attīstību starp abām valstīm. Šī tikšanās notika Lugāno, kur tiek izstādīta Latvijas kultūras izcilo personību Raiņa un Aspazijas ekspozīcija.

Izstādes pagarināšana

Tikšanās laikā tika panākta vienošanās par līguma pagarināšanu par Raiņa un Aspazijas ekspozīcijas izstādīšanu Šveicē. Šī izstāde ir nozīmīgs tautas kultūras mantojuma popularizēšanas instruments, kas ne tikai sniedz iespēju Šveices sabiedrībai iepazīt Latvijas literatūras dižgaldus, bet arī nostiprina kultūras sakarus starp abām valstīm.

Nākotnes sadarbība un jauni formāti

Puses diskutēja par jauniem sadarbības formātiem, kas varētu veicināt kultūras apmaiņu un jaunu projektu īstenošanu. Paredzams, ka šāda veida sadarbība ne tikai vairos interesi par Latvijas kultūru, bet arī sniegs iespējas jaunajiem māksliniekiem un kultūras darbiniekiem atklāt sevi starptautiskā mērogā.

Kultūras loma starpvalstu attiecībās

Kultūras ministre uzsvēra, ka kultūra ir viens no svarīgākajiem instrumentiem starpvalstu attiecību veicināšanā. Pagarinot Raiņa un Aspazijas ekspozīcijas izstādīšanu un attīstot jaunus sadarbības formātus, mēs ne tikai stiprinām abpusējās attiecības, bet arī veicinām dialogu un izpratni starp dažādām kultūrām.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz JAUNS.LV portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas