"Labāk lietderīgi pavadīt laiku, nevis gulēt!" Skolēnu brīvlaikā jaunieši sakopj Rīgas parkusSabiedrība
Foto un virsraksts: TV3
  • vakar 20:44
  • TV3
  • 5

"Labāk lietderīgi pavadīt laiku, nevis gulēt!" Skolēnu brīvlaikā jaunieši sakopj Rīgas parkus

Skolēnu brīvlaiks ar mērķi

Šonedēļ Latvijā ir skolēnu brīvlaiks, un daudzi jaunieši parasti izmanto šo laiku, lai atpūstos un izklaidētos. Tomēr aptuveni 100 jauniešu šajās dienās ir izvēlējušies lietderīgi pavadīt savu brīvo laiku, piedaloties brīvprātīgajā darbā. Šāda aktivitāte ne tikai attīsta jauniešu sociālās prasmes, bet arī sniedz iespēju piedalīties pozitīvā ieguldījumā savā kopienā.

Sakopjam Rīgas parkus

Otrdien Rīgas kanālmalā varēja vērot daļu skolēnu, kuri bija apņēmušies veikt rudens sakopšanas darbus. Viņi sakopa apstādījumus, vāca atkritumus un rūpējās par dabu, tādējādi uzlabojot gan pilsētas ainavu, gan savu izpratni par vides aizsardzību. Šāda veida brīvprātīgais darbs ir ne tikai noderīgs vietējai videi, bet arī veicina jauniešu atbildības sajūtu.

Praktiskas priekšrocības nākotnē

Papildus vides uzlabošanai, piedalīšanās sabiedriskajos darbos sniedz jauniešiem būtisku labumu attiecībā uz turpmākajām izglītības iespējām. Augstskolas, izvērtējot iestājpieteikumus, pievērš uzmanību ne tikai akadēmiskajiem sasniegumiem, bet arī jauniešu iesaistei sabiedrībā un brīvprātīgajam darbam. Tādējādi dalība šādās aktivitātēs var uzlabot potenciālo studentu izredzes un veicināt viņu profesionālo attīstību.

Sabiedrības apziņas veicināšana

Šīs brīvprātīgā darba aktivitātes ir ne vien lieliska izdevība jauniešiem, bet arī pozitīvs signāls sabiedrībai – jaunā paaudze ir aktīva un apņēmīga piedalīties sabiedrības labā. Arī citi varētu iedvesmoties no šiem jauniešiem un pārdomāt, kā viņi varētu aktīvi veicināt savu apkārtējo vidi un sabiedrību kopumā. Arī darot labus darbus, mēs veidojam dzīvespriecīgāku un sakopju Rīgu.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz TV3 portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas