Lai veicinātu Latvijas tautsaimniecības transformāciju uz viedās specializācijas jomām, valdība šim nolūkam piešķir 32 miljonus eiroLatvijā
Foto un virsraksts: NRA
  • vakar 14:55
  • NRA
  • 6

Lai veicinātu Latvijas tautsaimniecības transformāciju uz viedās specializācijas jomām, valdība šim nolūkam piešķir 32 miljonus eiro

Valdība piešķir finansējumu viedās specializācijas veicināšanai

Valdība ir pieņēmusi svarīgu lēmumu, kas varētu būtiski ietekmēt Latvijas tautsaimniecības attīstību. Otrdien, tiekot iesniegtam jaunam atbalsta instrumentam, ir nolemts piešķirt 32 miljonus eiro pētniecības veicināšanai. Šie līdzekļi tiks izmantoti, lai attīstītu duāla pielietojuma produktus un tehnoloģijas aizsardzības un drošības jomās.

Daiļdarbs drošībai un inovācijām

Šī iniciatīva ir daļa no šī brīža centieniem stimulēt inovācijas un radīt jaunus produktus, kas varētu uzlabot ne tikai valsts drošību, bet arī veicināt ekonomisko izaugsmi. Valdība cer, ka, atbalstot pētniecību šajā jomā, būs iespējams ne tikai radīt jauninājumus, bet arī piesaistīt investīcijas un palielināt Latvijas konkurētspēju globālā tirgū.

Pētniecības attīstības stratēģija

Atbalsta instruments ir izstrādāts, ņemot vērā līdzšinējās pētniecības tendences un skaistākās prakses pieredzi. Tas paredzēts ne tikai lieliem uzņēmumiem, bet arī jaunuzņēmumiem un inovāciju centriem, kas meklē iespējas risināt aktuālas problēmas aizsardzības un drošības jomā.

Ceļš uz ilgtspējīgu attīstību

Ar šiem 32 miljoniem eiro valdība cer ne tikai stimulu radīšanu jauniem produktiem, bet arī veicināt ilgtspējīgu attīstību un darba vietu radīšanu. Viedā specializācija ir stratēģija, kas ļaus Latvijai vairāk orientēties uz tehnoloģiju attīstību un jauninājumiem, kas svarīgi nākotnes ekonomikas izaugsmē. Valdība aicina pētniecības iestādes, uzņēmumus un citas ieinteresētās puses aktīvi piedalīties šajā procesā un iesniegt savus projektus, lai kopīgi veidotu drošāku un inovatīvāku nākotni.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz NRA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas