Latgalē tiek īstenots investīciju projekts 60 000 000 eiro vērtībā (+VIDEO)Ekonomika
Foto un virsraksts: VS
  • vakar 12:16
  • VS
  • 7

Latgalē tiek īstenots investīciju projekts 60 000 000 eiro vērtībā (+VIDEO)

Video skaties šeit

Investīciju projekts Latgalē

Latgalē tiek īstenots ievērojams investīciju projekts, kura kopējā vērtība sasniedz 60 miljonus eiro. Šis projekts ir ne tikai būtisks Daugavpils attīstībai, bet arī visam Latgales reģionam, veicinot valsts policentrisku attīstību.

Valsts atbalsts autoceļa renovācijai

Latvijas valdība ir sniegusi atbalstu projektam, kas iekļauj autoceļa A6 Daugavpils-Nīcgale pilnīgu atjaunošanu. Šī renovācija ir iekļauta 2025. gada valsts budžeta projektā, un pašvaldība jau ilgstoši ir uzsvērusi tās nepieciešamību.

Prioritārie investīciju projekti

Daugavpils valstspilsētas pašvaldība ir aktīvi sadarbojusies ar nozaru ministrijām, paužot gatavību īstenot būtiskus augstas gatavības investīciju projektus transporta infrastruktūras attīstībā. Uzsvars ir likts uz pakalpojumu pieejamības un kvalitātes uzlabošanu.

Tehniskās dokumentācijas izstrāde

Ņemot vērā pašvaldības ilgtermiņa un vidēja termiņa plānošanas dokumentus, ir izstrādāta tehniskā dokumentācija vairākiem investīciju projektiem, tostarp satiksmes pārvada izbūvei un tilta pārbūvei pāri Daugavas upei.

Sliktais tehniskais stāvoklis

Liels izaicinājums ir valsts galvenā autoceļa A6 posms no Daugavpils līdz Nīcgalei, kas atrodas kritiskā tehniskā stāvoklī. Satiksmes ministrija un VSIA “Latvijas Valsts ceļi” ir izstrādājuši attiecīgos būvprojektus, kas ir iekļauti nākamā gada budžeta plānos.

Pašvaldības komentārs

Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētājs Andrejs Elksniņš norādīja, ka projekts uzlabos satiksmi, padarīs Daugavpili sasniedzamāku un veicinās uzņēmējdarbības attīstību. Viņš arī uzsvēra nepieciešamību ņemt vērā iedzīvotāju intereses projektēšanas noslēguma stadijā.

Būvdarbu īstenošana

Projekta pirmajā kārtā paredzēts atjaunot autoceļus un apvedceļu sazarojumus. Līdz šī gada beigām tiks izsludināta iepirkuma procedūra būvdarbu veikšanai, kas veicinās ceļu infrastruktūras uzlabošanu ap Daugavpili.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz VS portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas