"Latvija jau ilgi ir mana atbildība" Krievijas opozicionārs Dmitrijs Savins par Latvijas pilsonības iegūšanuZiņas
Foto un virsraksts: JAUNS.LV

"Latvija jau ilgi ir mana atbildība" Krievijas opozicionārs Dmitrijs Savins par Latvijas pilsonības iegūšanu

Opozicionāra ceļš uz bēgšanu

Ja tavas idejas nesakrīt ar tavas valsts idejām un tevi sāk uzskatīt par draudu, nekas cits neatliek kā bēgt. Šādu situāciju piedzīvoja Krievijas opozicionārs Dmitrijs Savins, kurš, negribēdams pakļauties represīvajai sistēmai, bija spiests pamest savu dzimteni. Krievijā līdzšinējie notikumi lika viņam saprast, ka viņa idejas un viedoklis vairs nav drošībā.

Jauna dzīve Latvijā

Nonākot Latvijā, Savins nezināja, kāds būs viņa "nākamais gājiens". Taču laiks rādīja, ka šī valsts kļūs par viņa jauno mājvietu. Viņš bija iedvesmots un motivēts strādāt pie tā, lai īstenotu savas idejas un censtos radīt labāku nākotni.

Pateicība Latvijas valstij

Tagad, pēc tam, kad Savins oficiāli kļuvis par Latvijas pilsoni, viņš ir ļoti pateicīgs šai valstij par visu, ko tā viņam ir devusi. Latvijas plašā kultūra, iespējas un vērtības ir kļuvušas par viņa jauno dzīvi un identitāti. Viņš pauž pārliecību, ka Latvija ir ne tikai piešķīrusi viņam pilsonību, bet arī devusi iespēju dzīvot saskaņā ar savām idejām un pārliecību.

Skats uz nākotni

Savins ir apņēmības pilns turpināt aktīvi iesaistīties Latvijas sabiedriskajā dzīvē un cīnīties par demokrātiskām vērtībām, apburot gan vietējo, gan starptautisko sabiedrību. Viņš redz savā dzīvē jaunas iespējas un izaicinājumus, kas nepieciešami, lai veidotu labāku nākotni ne tikai sev, bet arī citiem, kuriem ir līdzīgas idejas.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz JAUNS.LV portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas