Latvijas iedzīvotāji austrumu robežas drošību novērtē ar pieciniekuSabiedrība
Foto un virsraksts: TV3
  • vakar 07:30
  • TV3
  • 6

Latvijas iedzīvotāji austrumu robežas drošību novērtē ar piecinieku

Nelegālās migrācijas problēmas turpinājums

Latvijā jau ceturto gadu ir novērojama nemitīga nelegālo migrantu plūsma, kuru atbalsta kaimiņvalstis Baltkrievija un Krievija. Šī situācija radījusi būtiskas bažas, jo starptautisku drošību draud apdraudēt ne tikai nelegālo imigrantu skaits, bet arī iespējamo provokāciju risks, ko varētu veikt Krievija pierobežā.

Trilleris robežos

Nesenā mēģinājuma ievest migrantus Latvijā rezultātā notika dramatiska pakaļdzīšanās, kas uzskatāma par trilleru cienīgu notikumu. Šādas situācijas liecina par to, cik saspringta ir situācija mūsu austrumu robežās un cik liela ir nepieciešamība pēc efektīviem drošības risinājumiem.

Aptauja par robežas drošību

TV raidījums “900 sekundes” veica aptauju, kurā lūdza skatītājus novērtēt Latvijas austrumu robežas drošību. Interesanti, ka vairākums dalībnieku šo robežu novērtēja ar piecinieku. Tas liecina, ka iedzīvotāji ir nobažījušies par esošo situāciju, taču tajā pašā laikā cer uz uzlabojumiem un drošības pastiprināšanu.

Iedzīvotāju viedoklis un valdības rīcība

Latvijas iedzīvotāji arvien vairāk apzinās robežas drošības nozīmi un sagaida, ka valdība aktīvi rīkosies, lai nodrošinātu valsts aizsardzību no ārējiem apdraudējumiem. Lai gan daudzi ir nobažījušies par iespējām, kas saistītas ar Krievijas provocēšanu, joprojām pastāv pārliecība par Latvijas spēju tikt galā ar šīm problēmām. Latvijas austrumu robeža ir un paliks aktīva diskusiju un rīcības tēma, un laiks rādīs, vai valdības centieni spēs samazināt riskus un uzlabot situāciju šajā jomā.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz TV3 portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas