Latvijas skolēnus aicina piedalīties akcijā "Tīrai Latvijai" un nopelnīt vērtīgas balvasVide
Foto un virsraksts: TV3
  • šodien 08:10
  • TV3
  • 4

Latvijas skolēnus aicina piedalīties akcijā "Tīrai Latvijai" un nopelnīt vērtīgas balvas

Tradīcija, kas turpinās

Akcija “Tīrai Latvijai” jau vairāku gadu garumā ir kļuvusi par tradicionālu pasākumu Latvijas skolēniem, aicinot viņus iesaistīties vides aizsardzībā un rūpēties par mūsu apkārtējo vidi. Šogad, 2024./2025. mācību gadā, skolēni tiek aicināti piedalīties papīra iepakojuma un izlietoto bateriju vākšanā, kā arī jauno kategoriju - tekstilu.

Jaunā kategorija un balvas

Kā norāda ražotāju atbildības sistēmas uzņēmuma “Zaļās josta” vides izglītības vadītāja Elīna Sprūde-Nesenberga, šī gada akcija nes sevī jaunas iespējas. Ieviešot jauno kategoriju tekstila vākšanai, skolēni tiek mudināti domāt par visaptverošu atkritumu šķirošanu un ilgtspējīgu resursu izmantošanu. Vēršanās pie skolu kolektīviem ne tikai mudina uz aktivitāti, bet arī piedāvā iespēju laimēt vērtīgas balvas.

Skolēnu iesaiste un vides apziņas veicināšana

Akcijas mērķis ir ne tikai vākšanas aktivitāte, bet arī vides izglītības veicināšana starp jauniešiem. Skolēniem ir iespēja ne tikai aktīvi darboties, bet arī gūt vielu pārdomām par apkārtējās vides aizsardzību, īstenojot radošas idejas un iniciatīvas, kas veicina zaļo domāšanu. Iesaistoties akcijā, skolēni kļūst par aktīviem dalībniekiem, kas atbalsta tīrāku un zaļāku Latviju.

Apbalvojumi un konkurence

Akcijā “Tīrai Latvijai” tiks izsniegtas balvas ne tikai par vākšanas rezultātiem, bet arī par radošumu un iesaisti vides aktivitātēs. Jaunieši un skolu grupas sacentīsies ne tikai par apjomīgāko savākto materiālu, bet arī par to, kā radoši un efektīvi pielietot izmantotos materiālus, lai radītu jaunas vērtības. Tādējādi, akcija veicina ne tikai resursu reģenerāciju, bet arī jauniešu domāšanu par ilgtspēju. Uzziniet vairāk par akciju un iesaistieties, lai palīdzētu saglabāt Latviju tīru un zaļu!

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz TV3 portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas