• 2024. gada 16. septembris 09:24
  • JAUNS.LV
  • 5

LIZDA nav pārliecināta, vai 2025.gadā tiks celta pedagogu zemākā darba algas likme atbilstoši grafikam

LIZDA izsaka šaubas par pedagogu algām 2025.gadā

Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrība (LIZDA) ir izteikusi nopietnas bažas par to, vai 2025.gadā tiks nodrošināta pedagogu zemākās darba algas likmes celšana, kā tas paredzēts sociālajā grafika plānā. Arodbiedrība ir aicinājusi uz skaidrību un pārskatīšanu saistībā ar iepriekš solītajām algām.

Ārkārtas sēde politisku risinājumu meklēšanai

LIZDA padome plāno ārkārtas sēdi, kas notiks nākamnedēļ, 25.septembrī. Šajā sēdē arodbiedrības pārstāvji iecerējuši iepazīstināt politiķus ar aktuālajiem izaicinājumiem, kas saistīti ar pedagogu darba samaksas grafika izpildi. Arodbiedrības priekšsēdētāja uzsver, ka šī ir kritiska situācija, kas prasa tūlītēju rīcību un atbildīgu attieksmi no valdības puses.

Pedagogu finansiālā situācija

Izglītības jomā strādājošie jau ilgu laiku ir saskārušies ar finansiālām grūtībām un siekalu noslogotu darba slodzi. Sākotnējās vienošanās par pedagogu algām, jaunu grafiku un paaugstinātu samaksu ir radījušas cerības, taču LIZDA izsaka bažas, ka solītās izmaiņas var nenotikt. Pedagogi ir kļuvuši par nozīmīgu sabiedrības pamatu, un viņu finansiālā novērtējuma uzlabošana ir būtiska ne tikai viņiem, bet arī visas izglītības sistēmas attīstībai.

Aicinājums uz sadarbību

LIZDA apelē pie politiķiem, lai viņi ne tikai izprastu situācijas nopietnību, bet arī aktīvi meklētu risinājumus, kas nodrošinās pedagogu darbu atbilstošā līmenī. Visām iesaistītajām pusēm jādarbojas kopā, lai izstrādātu ilgtspējīgu stratēģiju, kas ne tikai nodrošinātu algas paaugstināšanu, bet arī uzlabotu izglītības kvalitāti Latvijā. Uz 25.septembra sēdi acis ir vērstas ar cerībām uz konstruktīvām diskusijām un solījumu izpildes gaitu.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz JAUNS.LV portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas