LLKC: Ziemāju sēja visā Latvijā varētu noslēgties nākamajā nedēļāEkonomika
Foto un virsraksts: VS
  • vakar 10:52
  • VS
  • 5

LLKC: Ziemāju sēja visā Latvijā varētu noslēgties nākamajā nedēļā

Kvalitatīva ziemeļu sējas noslēgšana

Ziemāju sēja visā Latvijā varētu noslēgties nākamajā nedēļā, informē Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centra (LLKC) augkopības speciālists Andris Skudra. Šis process ir būtisks, lai nodrošinātu kvalitatīvu ražu nākotnē.

Sēja dienvidu un ziemeļu reģionos

Skudra atzīmēja, ka Zemgalē sējas darbi jau ir noslēgušies, kamēr atsevišķās Vidzemes saimniecībās tie varētu turpināties. Tas liecina par atšķirīgām laika apstākļu ietekmēm katrā reģionā.

Laika apstākļu ietekme uz sējumiem

Aktīvā sēja, kas norisinājās līdz pagājušajai nedēļai, tika pārtraukta lietavu un salnu dēļ. Patlaban zeme ir mitra, kas apgrūtina turpmāko darbu veikšanu. Skudra izsaka cerību, ka nākamās nedēļas sākumā laikapstākļi uzlabosies, ļaujot pabeigt sējumu darbus.

Rudens darbi un nezāļu ierobežošana

Ja nākamnedēļ nelīs, saimnieki varēs pabeigt arī citus rudens darbus, tostarp nezāļu ierobežošanu graudaugos, apstrādājot ar rudens herbicīdu. Tomēr speciālists uzsvēra, ka herbicīdus nav ieteicams lietot salnu laikā, jo tas var izraisīt stress ziemājiem un apstādināt to attīstību.

LLKC – lauksaimniecības konsultāciju eksperti

Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centra darbība ir svarīga jau kopš 1991. gada. LLKC ir lielākais lauku konsultāciju sniedzējs Latvijā, tā mērķis ir veicināt lauku labklājību, nodrošinot pieejamību zināšanām un konsultācijām lauksaimniekiem.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz VS portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas