• vakar 10:06
  • LSM
  • 4

LNSO sāk sezonu bez savām mājām un ar atklāšanas koncertu Viļņā

Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra (LNSO) jauna sezona

Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris (LNSO) ir uzsācis jauno sezonu, tomēr šoreiz ar ievērojamiem izaicinājumiem. Orķestris savā mājvietā, Lielajā ģildē, šobrīd nespēj rīkot koncertus, jo norit tās renovācija. Tas nozīmē, ka LNSO būs spiests meklēt pagaidu risinājumus, kas var ietekmēt gan orķestra ikdienas darbu, gan auditorijas pieredzi.

Pagaidu mājvieta Kongresu namā

Kā atklāja LNSO direktore Indra Lūkina un vijolnieks Sandis Šteinbergs Latvijas Radio raidījumā "Kultūras rondo", orķestris ir atradis pagaidu mājvietu Kongresu namā. Šī zāle sniegs iespēju organizēt koncertus, taču orķestris plāno izpildīt savas programmas arī desmit dažādās citās zālēs visā Latvijā. Tas ir izaicinājums ne tikai māksliniekiem, bet arī klausītājiem, kuriem nepieciešams pielāgoties jaunam koncertu grafikam.

Atklāšanas koncerts Viļņā

Sezonas sākums tiek iezīmēts ar īpašu notikumu – LNSO atklāšanas koncertu, kas norisināsies Viļņā. Šī ir lieliska iespēja orķestrim iepazīstināt skatītājus ar savu jauno programmu un talantu, bet arī lielisks sabiedriskais notikums, kas parāda, ka Latvijas simfoniskais orķestris ir gatavs pārvarēt izaicinājumus un turpināt radošo misiju pat sarežģītajos apstākļos.

Skatītāju gaidas un nākotnes perspektīvas

Neskatoties uz pagaidu apstākļiem, orķestra mūziķi un vadība ir optimistiski noskaņoti attiecībā uz jauno sezonu. Klausītājiem tiek solīts daudzveidīgs koncertu programmēšanas plāns, kas iekļaus gan klasiskās mūzikas skaņdarbus, gan modernāku repertuāru, aicinot ikvienu atrast sev tīkamo mūziku. Gaidīsim, kā orķestris spēs pielāgoties jaunajiem apstākļiem un tāpat turpināt iepriecināt mūzikas mīļotājus visā Latvijā.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz LSM portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas