LOK pārmet pašvaldībai vilcināšanos risināt Olimpiskajā centrā nomas maksas jautājumuBasketbols
Foto un virsraksts: Delfi

LOK pārmet pašvaldībai vilcināšanos risināt Olimpiskajā centrā nomas maksas jautājumu

Situācijas apraksts

Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK) ir izteikusi bažas par Rīgas domes vilcināšanos risināt jautājumu par Olimpiskā sporta centra nomas maksas sadārdzinājumu. Šī situācija ir radījusi neskaidrības ne tikai sportistiem, bet arī visai sporta kopienai, kas šobrīd meklē stabilitāti un atbalstu.

LOK viedoklis

LOK uzsver, ka šis jautājums ir īpaši aktuāls, ņemot vērā Olimpisko spēļu tuvošanos un nepieciešamību nodrošināt sportistiem atbilstošu treniņu vidi. "Mēs esam spiesti protestēt pret Rīgas domes lēmumu atlikt lēmuma pieņemšanu par nomas maksas jautājumiem. Tas ir būtiski, lai sportisti un treneri varētu plānot savas aktivitātes bez pastāvīgām bažām," komentēja LOK pārstāvis.

Rīgas domes reakcija

Rīgas dome vēl nav sniegusi oficiālu paziņojumu par šādu situāciju, taču ir zināms, ka dome šobrīd apsver dažādus risinājumus, lai sniegtu skaidrību par nomas maksām. Lai gan dome ir izteikusi apņemšanos strādāt pie jautājuma risināšanas, LOK uzskata, ka nepieciešams ātri rīkoties, lai neapdraudētu sporta attīstību.

Ietekme uz sportu

Šī vilcināšanās var radīt nopietnas sekas ne tikai Olimpiskajam centram, bet arī sportistiem, kuriem ir nepieciešama piekļuve treniņu telpām un resursiem. Sportistu sagatavošana, it īpaši pirms lieliem sacensību gada notikumiem, ir atkarīga no stabilas un drošas infrastruktūras. Ja Rīgas dome nesniegs risinājumu tuvākajā laikā, tas varētu negatīvi ietekmēt Latvijas sportistu meistarību.

Kopsavilkums

Situācija ar Rīgas domes vilcināšanos risināt Olimpiskā sporta centra nomas maksas jautājumu ir radījusi satraukumu sporta vidē. LOK uzsvērusi steidzamību un nepieciešamību pēc skaidrības, kā arī lūgusi Rīgas domei aktīvāk pievērsties šim jautājumam. Tikmēr sportistu un treneru gaidas aug, un jautājums par sporta attīstību un atbalstu paliek aktuāls.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Delfi portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas