Lucavsalā parādīsies jauna iela vairāk nekā kilometra garumā (+VIDEO)Sabiedrība
Foto un virsraksts: VS
  • vakar 13:38
  • VS
  • 5

Lucavsalā parādīsies jauna iela vairāk nekā kilometra garumā (+VIDEO)

Video skaties šeit

Jauna iela Lucavsalā

Lucavsalā šoruden noslēdzies Laivu ielas un jaunas ielas izbūves projekts, kas veidots, ņemot vērā vietējās sabiedrības intereses un nekustamo īpašumu attīstītāju vēlmes. Izbūvētās ielas kopgarums sasniedz 1,3 kilometrus, nodrošinot ērtāku piekļuvi šai degradētajai teritorijai.

Ielu izbūves detalizācija

Realizējot šo būvprojektu, tika izveidots Laivu ielas turpinājums, kas ir aptuveni 0,65 km garš, kā arī jauna iela, kas savieno Lucavsalas ielu ar Laivu ielu. Jaunā iela ir 0,66 kilometrus gara, un tās izbūve ietver atdalītu gājēju un velosipēdu ceļu. Blakus brauktuvei izveidotas gājēju ietves un sadalošā josla ar zaļo zonu, kas ietver ielas apgaismojumu.

Braušanas joslas un sabiedriskais transports

Izbūvētā brauktuve ir ar divām braukšanas joslām - katrā virzienā pa vienai. Brauktuves kopējais platums ir septiņi metri, kas nodrošina iespēju sabiedriskā transporta kustībai. Projekta gaitā tika izbūvētas divas sabiedriskā transporta pieturvietas, kā arī iekškvartāla iela un apgriešanās laukums.

Tehniskie uzlabojumi un izaicinājumi

Projekta realizācijas laikā ir veikta ne tikai jaunu ceļu izbūve, bet arī slēgtas lietus ūdens kanalizācijas sistēmas izveide un esošo gaisvadu elektropārvades līniju pārbūve. Jau ziņots, ka pērn darbi apstājās, jo iepriekšējais būvuzņēmējs ilgstoši neveica darbus un pārkāpa līguma noteikumus. Pēc līguma laušanas tika izvēlēts jauns būvuzņēmējs, kurš pabeidza iesāktos darbus.

Pieminekļa demontāža

Rīgas domes Finanšu un administrācijas lietu komisijas sēdē tika nolemts demontēt pieminekli, kas veltīts 1701.gada kaujā kritušajiem Krievijas karavīriem - Lucavsalas aizstāvjiem. Šī lēmuma mērķis ir veidot jaunus un modernizētus publiskos telpas, kas atbilst mūsdienu sabiedrības vajadzībām.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz VS portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas