Mājās sālīts lasis 5 minūtēs un daži gardi veidi, kā to pagatavotMāja un dārzs
Foto un virsraksts: JAUNS.LV

Mājās sālīts lasis 5 minūtēs un daži gardi veidi, kā to pagatavot

Mājās sālīts lasis – garšīga klasika katram galdam

Sālīts lasis ir ne tikai izsmalcināts delikatešu elements, bet arī viegli sagatavojama uzkoda, kas iederas gan ikdienas maltītēs, gan svētku galdā. Cilvēki visā pasaulē to mīl par tā unikālo garšu un vieglo sagatavošanu. Šajā rakstā piedāvājam trīs vienkāršus veidus, kā mājās pagatavot sālītu lasi, kas noteikti iepriecinās jūsu tuvākos.

1. Klasiskais sālījums

Visvienkāršākais veids, kā pagatavot sālītu lasi, ir izmantot klasisko sālījumu. Jums būs nepieciešams: - 500 g svaiga lasi - 100 g jūras sāls - 50 g cukura - Pipari (pēc garšas) Sajauciet sāli, cukuru un piparus. Uzlieciet šo maisījumu uz lasis filejas un ieberziet, nodrošinot, ka tas vienmērīgi pārklāj visu virsmu. Ievietojiet lasi ledusskapī uz vismaz 24 stundām. Pēc tam jūsu mājās sālītais lasis ir gatavs baudīšanai!

2. Sālīts lasis ar dillēm un citrona sulām

Lai pievienotu īpašu aromātu un garšu, izmēģiniet dilles un citrona sulas kombināciju: - 500 g lasis - 100 g jūras sāls - 50 g cukura - 1 citronu, sulas - Sasmalcinātas dilles (pēc garšas) Sākumā sagatavojiet klasisko sālījumu, pievienojot arī citronu sulu un dillēs. Uzlieciet šo maisījumu uz lasis un ļaujiet nostāvēties ledusskapī vismaz 24 stundas. Šis veids piešķirs jūsu lasim svaigu un nedaudz skābu garšu.

3. Pikants sālīts lasis ar ingveru un sojas mērci

Ja esat noskaņots uz kaut ko mazliet eksotiskāku, pamēģiniet šo pikanto variantu: - 500 g lasis - 100 g sāls - 50 g cukura - 2 ēdamkarotes rīsu etiķa - Sasmalcināts ingvers (pēc garšas) - Sojas mērce (pēc garšas) Sajauciet sāli, cukuru, rīsu etiķi un ingveru. Uzlasiet šo maisījumu uz lasis un ļaujiet nostāvēties ledusskapī 24 stundas. Pirms pasniegšanas, varat papildināt ar nelielu sojas mērces daudzumu – tas piešķirs jums unikālu garšas kombināciju, kas pārsteigs ikvienu.

Noslēgums

Sālīts lasis ir izcila uzkoda, ko var pagatavot mājas apstākļos, ievērojot dažādas receptes un garšas. Neatkarīgi no tā, kuru variantu jūs izvēlēsieties, jūs varat būt droši, ka jūsu viesi paliks apmierināti un sajūsmināti. Baudiiet savu mājās sālīto lasi un dalieties šajā gardajā pieredzē ar citiem!

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz JAUNS.LV portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas