Mākslīgā intelekta centra izveidei plāno dibināt biedrību un piesaistīt 500 miljonus eiro piecu gadu laikā
Ekonomika
Foto un virsraksts: LSM
  • vakar 10:58
  • LSM
  • 6

Mākslīgā intelekta centra izveidei plāno dibināt biedrību un piesaistīt 500 miljonus eiro piecu gadu laikā

Plāni izveidot Mākslīgā intelekta centru

Latvijas Mākslīgā intelekta centra (LMIC) projekta īstenošanai valdība plāno dibināt biedrību, kura deleģēs noteiktas funkcijas valsts iestādēm. Šis izstrādātais modelis ļaus efektīvāk koordinēt aktivitātes un resursus mākslīgā intelekta attīstībā, kas ir kļuvusi par būtisku aspektu mūsdienu ekonomikā.

500 miljonu eiro piesaiste piecu gadu laikā

Lai nodrošinātu LMIC ilgtspējīgu attīstību, plānots piesaistīt 500 miljonus eiro nākamo piecu gadu laikā. Ekonomikas ministrija uzsver, ka šie līdzekļi tiks ieguldīti infrastruktūrā, pētniecībā un inovācijās, kas nepieciešamas, lai veicinātu mākslīgā intelekta pielietojumu gan valsts sektorā, gan privātajā vidē.

Latvijas konkurētspēja Eiropas Savienībā

LMIC vīzija ir skaidra – neatkarīgi no šobrīd esošā līmeņa, Latvija jāizvirza par konkurētspējīgāko valsti Eiropas Savienībā mākslīgā intelekta jomā. Lai to panāktu, plānots piesaistīt pasaules līmeņa uzņēmumus un universitātes, kas var piedāvāt gan tehnoloģiskās inovācijas, gan kvalificētus cilvēkresursus.

Noslēgums un nākotnes perspektīvas

Jauno biedrību veidos kā platformu sadarbībai starp valsts iestādēm, izglītības iestādēm un privātajiem investoriem. Šāda pieeja sola ne tikai attīstīt mākslīgo intelektu Latvijā, bet arī nostiprināt valsts pozīcijas globālajā tehnoloģiju tirgū, radot jaunas darba vietas un veicinot ekonomisko izaugsmi. Mēs ceram, ka drīzumā šie plāni tiks īstenoti, un Latvija kļūs par mākslīgā intelekta inovāciju centru Eiropā.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz LSM portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas