Mediķiem būs valsts apmaksātas veselības apdrošināšanas polisesZiņas
Foto un virsraksts: JAUNS.LV

Mediķiem būs valsts apmaksātas veselības apdrošināšanas polises

Valsts atbalsts mediķiem

Mediķiem Latvijā tiks nodrošinātas valsts apmaksātas veselības apdrošināšanas polises, kas ir nozīmīgs solis veselības aprūpes nozares attīstībā. Veselības ministrs Hosams Abu Meri (JV) apstiprināja, ka ir izsludināts atkārtots iepirkums par veselības apdrošināšanu trīs Latvijas lielākajām slimnīcām.

Trīs lielākās slimnīcas

Minētas tika trīs galvenās slimnīcas, kurām tiks piešķirtas šīs polises: Paula Stradiņa klīniskā universitātes slimnīca (PSKUS), Rīgas Austrumu klīniskā universitātes slimnīca un Bērnu klīniskā universitātes slimnīca (BKUS). Šis solījums nāk laikā, kad veselības aprūpes nozares darbiniekiem ir svarīgs atbalsts, ņemot vērā augsto slodzi un stresu, ar kādu viņi saskaras katru dienu.

Uzlabojumi veselības aprūpē

Šāds solījums ir pozitīva tendence, kas varētu uzlabot ne tikai mediķu dzīves kvalitāti, bet arī veicināt jaunu speciālistu piesaisti nozarē. Valsts apmaksātā veselības apdrošināšana ir vairāku gadu laikā izvirzīta kā viens no būtiskākajiem jautājumiem, lai nodrošinātu labākus darba apstākļus mediķiem un sekmētu viņu labklājību.

Nākotnes perspektīvas

Cerams, ka šāds atbalsts palīdzēs vairot mediķu apmierinātību, kas savukārt varētu uzlabot pacientu aprūpi un samazināt veselības aprūpes personāla aizplūšanu uz citām valstīm. Latvijas sabiedrībai un valdībai ir svarīgi saglabāt un uzlabot resursus, kas veltīti veselības aprūpei, un šis solījums ir nākamais solis šajā virzienā.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz JAUNS.LV portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas