Medvedevs paziņo par plāniem panākt ASV sabrukumu un piedraud "iznīcināt cilvēci"Ārzemēs
Foto un virsraksts: JAUNS.LV

Medvedevs paziņo par plāniem panākt ASV sabrukumu un piedraud "iznīcināt cilvēci"

Medvedeva radikālie paziņojumi

Dmitrijs Medvedevs, Krievijas Federācijas Drošības padomes priekšsēdētāja vietnieks, ir izteicis satraucošus apgalvojumus par Krievijas ārpolitikas mērķiem. Viņš norādījis, ka viens no galvenajiem uzdevumiem ir panākt ASV sabrukumu, kā arī radīt pretsvaru amerikāņu ietekmei pasaulē. Šie vārdi nākuši gaismā Latviešu un starptautiskajā politiskajā diskursā, liekot uzdot jautājumus par Krievijas mērķiem globālajā politikā.

Rietumu vājums un pazemošana

Medvedevs uzsvēris, ka Krievijas mērķis ir ne tikai ASV vājināšana, bet arī Rietumu, tostarp Eiropas, maksimāla novājināšana un pazemošana. Šādas stratēģijas attīstība kalpo par pierādījumu tam, ka Krievija ir gatava turpināt savu agresīvo ārpolitiku, lai panāktu savus mērķus un stiprinātu savas stratēģiskās pozīcijas globālajā arēnā.

Apdraudējums cilvēcei

Turklāt Medvedevs nav izvairījies no dramatiskām frāzēm, piedraudot "iznīcināt cilvēci". Šis izteikums rada bažas par Krievijas iespējamajiem nodomiem un uzskatiem par globālo drošību. Daudzi analītiķi norāda, ka šādi apgalvojumi var norādīt uz Krievijas gatavību izmantot ekstremālus pasākumus, lai sasniegtu savus politiskos mērķus.

Pasaules reakcija un iespējamie sekas

Kā šie paziņojumi ietekmēs attiecības starp Krieviju un Rietumiem, ir jautājums, kas prasa nopietnu apspriešanu. Rietumu valstis, tostarp ASV un Eiropas Savienība, ir spiestas pievērst uzmanību šādiem izteikumiem un to potenciālajām sekām. Šī situācija var radīt jaunus spriedzes punktus un turpināt degradēt starptautisko sadarbību.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz JAUNS.LV portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas