Mēness aptieka: Covid-19 noteikšanai paredzēto testu pieprasījums trīskāršojies

Mēness aptieka ziņo par trīskāršu pieprasījumu pēc Covid-19 testiem

Augustā “Mēness aptiekās” Latvijā ir novērots ievērojams pieprasījuma pieaugums pēc Covid-19 testiem, salīdzinot ar maiju. Pārdošanas dati liecina, ka šajā mēnesī tika pārdots trīs reizes vairāk testu nekā pirms četriem mēnešiem, kad iedzīvotājiem bija vismazākā interese par to iegādi šogad. Šis straujais pieaugums liecina par iedzīvotāju bērīgu bažām par Covid-19, kas atkal sākusi uzrasties.

Augsts pieprasījums saglabājas arī septembrī

Septembrī pieprasījums pēc ātrajiem Covid-19 testiem turpina saglabāties augsts, liecina “Mēness aptieku” speciālistu novērojumi. Tas liecina, ka cilvēki joprojām ir uzmanīgi attiecībā uz veselību un cenšas laikus identificēt iespējamos saslimšanas gadījumus.

Covid-19 simptomi un to konstatēšana

“Veselības centru apvienībā” (VCA) ģimenes ārstes Jekaterinas Āboliņas praksē pacienti, kuriem ir Covid-19 raksturīgie simptomi, dodas veikt testus mājās. Aptuveni 60% no šiem pacientiem testos atklāj Covid-19. Pašreiz aktuālie simptomi, kas var liecināt par šo slimību, ir stipras galvassāpes, nogurums, paaugstināta ķermeņa temperatūra, klepus un aizlikts deguns. Šie simptomi tiek uzskatīti par galvenajiem rādītājiem, lai saprastu, kad ir nepieciešams veikt testu.

Noslēgums

Attiecībā uz Covid-19 testu pieprasījuma pieaugumu “Mēness aptiekas” dati norāda uz sabiedrības augsto modrību un vēlmi pasargāt sevi un savus tuvos cilvēkus. Situācija liecina, ka joprojām ir svarīgi ievērot veselības drošības pasākumus un būt informētiem par iespējamām saslimšanām.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Diena portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas