Mitrums un pelējums – jelgavniece nemierā ar daudzdzīvokļu nama renovāciju
Latvijā
Foto un virsraksts: LSM
  • vakar 14:06
  • LSM
  • 5

Mitrums un pelējums – jelgavniece nemierā ar daudzdzīvokļu nama renovāciju

Problēmas ar renovāciju

Jelgavniece Inta izsaka sašutumu par daudzdzīvokļu nama renovāciju, kas veikta pirms desmit gadiem. Saskaņā ar viņas teikto, renovācijas laikā bija ievērotas sliktas kvalitātes prasības, kas galu galā novedušas pie katastrofāla tehniskā stāvokļa šajā ēkā. Mājā valda mitrums un pelējums, kas apgrūtina ikdienas dzīvi un rada bažas par veselību.

Apsaimniekotāja neizdarība

Inta ir sazinājusies ar SIA "Jelgavas nekustamā īpašuma pārvalde" par radušajām problēmām, taču, pēc viņas vārdiem, atbildes ir bijušas neapmierinošas. Papildus tam, apsaimniekotājs ir nosūtījis nesaskaņotus papildu rēķinus, kas vēl vairāk palielinājuši jelgavnieces sašutumu. Inta uzskata, ka šāda rīcība ir nepieņemama un radusies neuzticība pret pārvaldes darbību.

Sabiedrības reakcija un iespējamie risinājumi

Šī situācija ir radījusi plašu sabiedrības interesi, jo līdzīgas problēmas ir aktuālas daudzos daudzdzīvokļu namos Latvijā. Ventilācijas iespēju trūkums un mitruma problēmas bieži tiek uzsvērti kā galvenie iemesli, kas ietekmē iedzīvotāju labklājību. Eksperti norāda, ka uzņēmumiem, kas nodarbojas ar apsaimniekošanu, ir jābūt atbildīgiem un jāseko, lai renovācijas darbi tiktu veikti kvalitatīvi.

Secinājums

Intas stāsts ir spilgts piemērs tam, kā nelabvēlīgas apstākļu kombinācijas var radīt nopietnas sekas iedzīvotājiem. Ir skaidrs, ka nepieciešama aktīva rīcība un dialoga veidošana starp iedzīvotājiem un apsaimniekotājiem, lai risinātu esošās problēmas un novērstu līdzīgas situācijas nākotnē.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz LSM portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas