Modernizēs Rīgas autostāvvietu apmaksas aparātus un samazinās to skaituSabiedrība
Foto un virsraksts: VS
  • vakar 08:29
  • VS
  • 6

Modernizēs Rīgas autostāvvietu apmaksas aparātus un samazinās to skaitu

Modernizācija autostāvvietu apmaksas aparātos

Pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" ir uzsākusi modernizācijas procesu, kas paredz jauna, mūsdienīga aprīkojuma ieviešanu autostāvvietu apmaksas aparātu jomā. Saskaņā ar uzņēmuma valdes locekļa Jāņa Golubeva teikto, modernizētie aparāti nodrošinās ērtāku un vienkāršāku autostāvvietas apmaksu, atceļot nepieciešamību izsniegt papīra formāta kvītis.

Jaunas tehnoloģijas un samazināta birokrātija

Jaunie aparāti vairs neizsniegs stāvvietas apmaksu apliecinošus dokumentus papīra formā. Klienti varēs saņemt apmaksas pierādījumus elektroniski, noskenējot kvadrātkodu, kas ļaus saņemt apliecinājumu savā e-pastā vai mobilajā telefonā. Turklāt, automašīnas reģistrācijas numura ievade kļūs par centrālo elementu stāvvietas apmaksas procesā, tādējādi atvieglojot lietošanas pieredzi.

Izmaksas un uzņēmuma atbildība

Modernizācijas projekts izmaksās apmēram vienu miljonu eiro, un "Rīgas satiksme" nosegs šīs izmaksas no saviem ieņēmumiem, kas gūti no autostāvvietu apmaksas. Uzņēmuma vadība pārliecināta, ka stāvvietas spēs nosegt ieguldījumus un nodrošināt peļņu. Plānots, ka modernizācija tiks pabeigta līdz nākamā gada 1.janvārim.

Apkalpojošo aparātu skaita samazināšana

Lai gan modernizācijas procesā paredzēts arī samazināt autostāvvietu apmaksas aparātu skaitu, uzņēmums ir pārliecināts, ka tas nekaitēs pakalpojumu kvalitātei. Šobrīd Rīgā ir vairāk nekā 300 aparātu, taču plānots atstāt tikai ap 150-200, ņemot vērā, ka ap 80-85% klientu jau šobrīd izmanto mobilās aplikācijas stāvvietu apmaksai.

Finanšu rādītāji un uzņēmuma darbība

SIA "Rīgas satiksme" ir Rīgas domei pilnībā piederošs uzņēmums, kura apgrozījums pirmajos sešos mēnešos šogad sasniedzis 96,134 miljonus eiro, kas ir par 7,7% vairāk nekā pērn. Tomēr uzņēmums šajā periodā ciest zaudējumus 1,111 miljonu eiro apmērā, kas norāda uz izaicinājumiem finanšu jomā. "Rīgas satiksme" arī turpina nodrošināt pasažieru pārvadājumus ar autobusiem, tramvajiem un trolejbusiem Rīgā, kā arī apsaimnieko autostāvvietas pilsētas ielu malās.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz VS portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas