Modi aicina ātri izbeigt "Krievijas un Ukrainas konfliktu"Ziņas
Foto un virsraksts: Diena

Modi aicina ātri izbeigt "Krievijas un Ukrainas konfliktu"

Modi aicina uz miermīlīgu konfliktu izbeigšanu

Indijas premjerministrs Narendra Modi, piedaloties BRICS samitā, kas šonedēļ notikusi Krievijā, izteica spēcīgu aicinājumu ātri izbeigt Krievijas un Ukrainas konfliktu. Tikšanās laikā ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu Modi uzsvēra, ka svarīgi ir sasniegt mierīgus risinājumus un izbeigt šos ilgstošos asiņainos konfliktus, kas ir apgrūtinājuši divu valstu attiecības un radījuši plašas sekas starptautiskajā līmenī.

BRICS samita nozīme globālajā politikā

BRICS samits pulcēja ne tikai Krieviju un Indiju, bet arī citas nozīmīgas valstis, piemēram, Brazilu, Ķīnu un Dienvidāfriku. Modi apzinājās, ka izbeigt konflikta sekas ir būtiska daļa no BRICS dalībvalstu centieniem veicināt stabilitāti un drošību pasaulē. Premjerministrs aicināja uz globālu sadarbību, norādot uz risinājumu meklēšanu, kas attiektos uz visām iesaistītajām pusēm.

Reakcija uz Modu izteikumiem

Modi izteikumi ir izsaukuši plašu reakciju gan no starptautiskās sabiedrības, gan Latvijas politiskajā vidē. Daži eksperti uzskata, ka Indija, turpinot attiecības ar Krieviju, demonstrē savu vēlmi būt par konstrukciju spēlētāju globālajā politikā. Cita starpā tiek norādīts, ka Modi tuvākajā laikā varētu uzņemties arī starpnieka lomu starp Krieviju un Ukrainu, ja situācija to atļaus.

Indijas nostāja attiecībā uz konfliktu

Indija ir saglabājusi savas attiecības ar Krieviju, taču Modi apņēmība virzīt mierīgus dialogus ir skaidrs signāls, ka tikšanās norisinājās, cenšoties panākt labvēlīgus risinājumus. Premjerministrs savā uzrunā norādīja, ka uzsvaram jābūt uz diplomātiju, jo tikai tā var novērst humanitārās krīzes un tut arī nodrošināt stabilitāti reģionā.

Noslēguma vārdi

Šī diskusija BRICS samitā apliecina, ka globālā politika kļūst arvien sarežģītāka un ka valstīm ir jācīnās par mieru un stabilitāti visā pasaulē. Modi izteiktās domas par Krievijas un Ukrainas konfliktu liecina, ka Indija ir gatava uzņemties aktīvāku lomu konflikta risināšanā, aicinot visas puses spert soli uz mieru.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Diena portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas