"Mums ir jāiesaistās sporta budžeta veidošanā" - LOK aicina sasaukt NSP sēdi par naudas jautājumiemSabiedrība/Citi
Foto un virsraksts: Delfi
  • 2024. gada 26. septembris 16:19
  • Delfi
  • 10

"Mums ir jāiesaistās sporta budžeta veidošanā" - LOK aicina sasaukt NSP sēdi par naudas jautājumiem

LOK aicina uz diskusijām par sporta budžetu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Raimonds Lazdiņš izteicis aicinājumu Nacionālās sporta padomes priekšsēdētājai, Ministru prezidentai Evikai Siliņai, sasaukt Nacionālo sporta padomi. Mērķis ir apspriest sporta budžeta prioritātes, kas būs izšķirošas 2025. gadam. Šīs sarunas ir svarīgas ne tikai sportistiem, bet arī visai sporta kopienai.

Pirmo reizi apspriež finansējuma sadales kritērijus

Īpaša uzmanība jāpievērš sporta federāciju finansējuma sadales kritēriju izstrādei. LOK uzsver, ka ir dārgi būt neziņā par lēmumiem, kas tiek pieņemti valsts līmenī, un jebkuri grozījumi ir jāizskata sabiedriskā un atklātā veidā. Šobrīd nereti sporta sabiedrība par pieņemtajiem lēmumiem uzzina tikai to lēmumu pieņemšanas dienā, kas vairo neskaidrību un rada neapmierinātību.

Sporta nākotne ir uz šķērsielas

Raimonds Lazdiņš uzsver nepieciešamību skaidri definēt sporta budžeta prioritātes, lai nodrošinātu, ka Latvijas sporta attīstība netiek apdraudēta. Spēcīga sporta struktūra ir būtiska ne tikai sportistu, bet arī sociālā un ekonomiskā attīstībā. Nākotnē ir svarīgi ne tikai piesaistīt līdzekļus, bet arī saprātīgi tos izdalīt.

Sporta kopienas atbalsts ir svarīgs

LOK aicina visus sporta organizācijas, federācijas un sportistus aktīvi piedalīties šajās diskusijās, jo tikai kopīgas ieinteresētības rezultātā iespējams sasniegt kvalitatīvas izmaiņas sporta finansēšanā. Tas ir laiks, kad mūsu balsīm jābūt sadzirdētām, lai kopā veidotu sporta nākotni, kas būtu stabila un ilgtspējīga.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Delfi portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas