Nedēļas pirmajā dienā vietām gaidāms neliels lietusZiņas
Foto un virsraksts: Diena

Nedēļas pirmajā dienā vietām gaidāms neliels lietus

Laika prognoze pirmdienai

Pirmdienas rītā Latvijas debesis daļēji sedz mākoņi, un, pēc meteoroloģiskās informācijas, šajā laikā nokrišņu nav gaidāms. Sākotnēji laika apstākļi būs salīdzinoši mierīgi, ļaujot latviešiem uzsākt nedēļu ar sausiem laikapstākļiem.

Nokrišņu iespējamība

Tomēr dienas gaitā situācija mainīsies. Sinoptiķi prognozē, ka vietām, īpaši Latvijas rietumu un centrālajā daļā, sākot no pirmajām dienas stundām, gaidāms neliels lietus. Šie nelielie nokrišņi varētu būt iepazīstināšana ar lietaināka laika ieradumiem, kas gaidāms vakarpusē.

Vakarpusē gaidāmas lietusgāzes

Vakarpusē situācija kļūs ievērojami mitrāka, jo lietus prognozes liecina, ka daudzviet valstī gaidāmas straujas lietusgāzes. Tas būs īstais brīdis, kad sagatavoties iespējamām nokrišņu sekām, kā arī veikt plānus, ņemot vērā mainīgos laika apstākļus.

Ieteikumi iedzīvotājiem

Lai neradītu neērtības, iedzīvotājiem ieteicams ņemt vērā laika prognozes un izvēlēties piemērotu apģērbu un aksesuārus, piemēram, lietussargus vai lietusmēteļus, plānojot dienas aktivitātes. Nedēļas sākums var sākties ar nelielu vieglumu, bet vakars solās būt daudz mitrāks, tāpēc piesargieties un palieciet informēti par gaidāmajām pārmaiņām.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Diena portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas