Vasiļjevs izcīna piekto vietu sezonas pirmajās «Grand Prix» sacensībās (+VIDEO)Sports
Foto un virsraksts: VS
  • šodien 07:24
  • VS
  • 3

Vasiļjevs izcīna piekto vietu sezonas pirmajās «Grand Prix» sacensībās (+VIDEO)

Video skaties šeit

Vasiļjeva izcīnītā piektā vieta "Skate America"

Latvijas sportists Deniss Vasiļjevs svētdien ASV izcīnīja piekto vietu Starptautiskās Slidošanas savienības (ISU) daiļslidošanas "Grand Prix" sacensībās "Skate America". Šī bija sezonas pirmā sacensība, un Vasiļjevs demonstrēja stabilu sniegumu visās disciplīnās.

Īsās programmas sniegums

Sestdien Deniss Vasiļjevs īsajā programmā ierindojās piektajā vietā ar 85,10 punktiem, kas viņam nodrošināja stabilu pozīciju 12 dalībnieku konkurencē. Šis sniegums lika cerēt uz labu rezultātu arī izvēles programmā.

Izvēles programmas rezultāti

Svētku dienā Vasiļjevs saglabāja piekto vietu, iegūstot 166,37 punktus izvēles programmā, no kuriem 84,65 punkti bija par tehniskajiem elementiem un 81,72 punkti – par programmas komponentēm. Kopā Vasiļjevs iekrāja 251,47 punktus, kas ļāva viņam nostiprināt piekto vietu sacensībās.

Sacensību dalībnieki un rezultāti

Uzvaru "Skate America" izcīnīja ASV daiļslidotājs Iļja Maļiņins ar 290,12 punktiem, kam sekoja francūzis Kevins Aimozs, kurš ar teicamu sniegumu izvēles programmā pakāpās uz otro vietu summā ar 282,88 punktiem. Trešajā vietā ierindojās japānis Kao Miura ar 278,67 punktiem, bet ceturtais bija gruzīns Nika Egadze ar 261,71 punktu.

Nākamās sacensības un treniņi

Jau ziņots, ka Vasiļjevam ir paredzēts startēt "Cup of China" pēc mēneša, bet sieviešu sacensībās Sofja Stepčenko savā debijā ierindojās 12. pozīcijā. Abi Latvijas sportisti trenējas pie Šveices trenera Stefana Lambjēla, kas nākotnē varētu novest pie jauniem sasniegumiem.

Skatu punkts uz nākotni

"Skate America" ir pirmais no sešiem "Grand Prix" posmiem, kas tiek rīkoti dažādās pasaules valstīs. ISU "Grand Prix" fināls notiks decembrī, un kvalificēsies seši labākie daiļslidotāji. Vasiļjeva sniegums šajās sacensībās ir solīgs sākums viņa cīņā par kvalifikāciju finālā.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz VS portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas