Valainis: No LIAA varētu atlaist vairāk nekā 30 darbinieku; pēc reorganizācijas celtu algas palikušajiem
Ekonomika
Foto un virsraksts: LSM
  • šodien 07:40
  • LSM
  • 5

Valainis: No LIAA varētu atlaist vairāk nekā 30 darbinieku; pēc reorganizācijas celtu algas palikušajiem

Reorganizācijas plāns LIAA

Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) struktūru plānots reorganizēt, un šī procesa rezultātā darbu varētu zaudēt vairāk nekā 30 darbinieku. Ekonomikas ministrs Viktors Valainis, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma", atklāja, ka šādas pārmaiņas ir nepieciešamas efektivitātes uzlabošanai aģentūras darbībā.

Algas palikušajiem darbiniekiem

Valainis norādīja, ka pēc reorganizācijas palikušajiem darbiniekiem ir iecerēts paaugstināt algas. Šis solis ir paredzēts, lai motivētu darbiniekus un nodrošinātu augstāku kompetenci paliekošajā personālā, tādējādi veicinot LIAA mērķu sasniegšanu.

Ekonomiskā situācija un ietekme uz darbvietām

Reorganizācija ir daļa no valdības centieniem optimizēt valsts iestāžu darbu un samazināt izdevumus. Tomēr šīs izmaiņas radīs arī sociālas sekas, jo vairāk nekā 30 darbinieku zaudētu savas darbavietas. LIAA ir būtiska iestāde investīciju piesaistei un uzņēmējdarbības veicināšanai, kas nozīmē, ka šīs izmaiņas var ietekmēt arī plašāku ekonomisko vidi Latvijā.

Turpmākā attīstība

Ministrs uzsvēra, ka reorganizācija ir tikai sākums ilgtermiņa stratēģijai, kuras mērķis ir padarīt LIAA par efektīvāku un konkurētspējīgāku organizāciju. Tuvākajā laikā tiek plānotas diskusijas ar darbiniekiem un socālajiem partneriem, lai nodrošinātu pēc iespējas gludāku pāreju un minimizētu negatīvās sekas.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz LSM portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas