«Re:Check»: Vai tiešām 90% no «deputātu kvotām» savulaik novirzīti nevalstiskajam sektoram
Latvijā
Foto un virsraksts: LSM
  • šodien 07:32
  • LSM
  • 5

«Re:Check»: Vai tiešām 90% no «deputātu kvotām» savulaik novirzīti nevalstiskajam sektoram

Deleģēto kvotu atjaunošanas nepieciešamība

Saeimas deputāts Jānis Reirs no partijas "Jaunā Vienotība" nesen izteica apņēmību atjaunot deputātu kvotas, norādot, ka šis process ir būtisks, lai atbalstītu nevalstisko sektoru. Viņš uzsver, ka lielākā daļa no iepriekš piešķirtajiem līdzekļiem tieši nonāca šajā sektorā, kas ir būtisks sociālai un ekonomiskai attīstībai Latvijā.

«Re:Check» projekta iniciatīva

Faktu pārbaudes projekta "Re:Check" žurnālisti organizācijā "Re:Baltica" nolēma pārbaudīt Reira izteikto apgalvojumu par 90% no deputātu kvotām, kas novirzīti nevalstiskajam sektoram. Šis projekts ir piemērs tam, kā žurnālisti spēj sniegt patiesu informāciju un cīnīties pret nepatiesiem apgalvojumiem, kas var ietekmēt sabiedrības viedokli.

Pārbaudes rezultāti

Analizējot pieejamos datus, "Re:Check" žurnālisti secināja, ka apgalvojums par 90% no kvotām, kas novirzīts nevalstiskajam sektoram, ir pārspīlēts. Faktiski, tikai neliela daļa no šīm summām tiešām nonāk nevalstiskajām organizācijām, bet lielākā daļa tiek izmantota citām vajadzībām. Šie rezultāti izsaka jautājumu par to, cik patiesi ir dažādie politisko partiju izteikumi.

Sekas un nākamie soļi

Šī atklāšana uzsver nepieciešamību pēc lielākas caurredzamības un precizitātes, runājot par finanšu sadali un atbalstu nevalstiskajiem sektoriem. Jaunās informācijas gaismā, sabiedrībai ir jāsaprot, kā tiek izmantotas valsts budžeta līdzekļi, un kādus pasākumus varētu veikt, lai nodrošinātu, ka atbalsts nonāk pie tiem, kam tas patiešām ir nepieciešams. Deputātu sprostu atjaunošanai ir nepieciešama rūpīga izvērtēšana, ņemot vērā jaunos faktus un dati.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz LSM portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas